Karadeniz Pet

Yavru Sultan papağanı aldık

mıstıkcicikus

Yeni Üye
Katılım
15 May 2020
Mesajlar
54
Tepkime puanı
3
Henüz yavru,1 haftadır yem yiyor ve kuşcumuzdan papaganımızı iki saat önce aldık. İlk kez papağan besleyeceğiz ve pek bilgili değiliz. Zaten 10 aylık erkek muhabbet kuşum var. İki kuşu 1-2 hafta kadar bir araya getirmemeyi düşünüyoruz. 5-10 tane ak darı yedi şuana kadar. Dal darı var kafeste. Bir kaç gün içinde kafes eşyalarını tamamlayacağız ve yemini alacağız. Önerileriniz neler? Yem olarak ne tercih etmeliyiz, kendimize alıştırmak eve alıştırmak için neler yapmalıyız? Şuan sakin ve şaşkın. Nadiren kızıyor ama ilerleyen günlerde bizden soğumasından agresifleşmesinden korkuyorum
 
Sultan papağanı yemleri paraket yemi olarak satılır.Muhabbet kuşu yeminden tek farkı yem karışımının içinde Aspir,çiğ çekirdek ve çiğ yer fıstığı olmasıdır.Aspir tohumları çok sert olduğundan sultan papağanları tarafından kırılamıyor.
Kendinize ve evinize alıştırmak için fazla bir şey yapmanıza gerek yok. Sadece sevgi ve ilgi.Size güven duymaya başladığı zaman her şey yoluna girer.
 
Bu renkte dışkıliyor sizce normal mi? Dal darı ve sarı ak darı yiyor

Dal darıyı sürekli vermeyin.Sarı darıda tek olarak yetersiz.Ya kendi yem karışımınızı oluşturun yada hazır muhabbet kuşu yemi kullanın.Ben şimdiye kadar hiç dal darı kullanmadım.
 
Geri
Üst