Karadeniz Pet

Yemlikleri alt üst ediyor bu yavru neden acaba?

Ladybird

Meraklı Üye
Katılım
1 Kas 2017
Mesajlar
125
Tepkime puanı
14
Bu kuş çılgın resmen.Habire takla atıyor.Olmuyor yemliğin ayak basma yeriylr yemlik arasına girip sıkışıyor,olmuyor yemliğin içinde ters dönüyor ve son olarak girip yemliğe tavuk gibi eşeleyerek tüm yemi aşağı döküyor: ( Nedir bu kuşun olayı?Zaten yem yediğini görmüyorum hiç nasıl birşey anlamadım gitti.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_0042.JPG
    IMG_0042.JPG
    1.1 MB · Görüntüleme: 33
  • IMG_0039.JPG
    IMG_0039.JPG
    1.1 MB · Görüntüleme: 33
Yavrular bunları yapar, normaldir. Akıllı yemlik kullanmanızı tavsiye ederim
 
oyun oynuyor yavrucak.Kafesine halkali oyuncaklardan koyabilirsiniz.
 
Benim aldığım erkek yavru da böyle hareketler yapıyordu ve aşırı hareketliydi bende onu ayrı bir yerde beslemekten vazgecip diğer kuşlarımın arasına koydum ondan sonra böyle şeyler yapmadı.Sanırım yalnız kafeste durmaya alışkın değil hatta yeni aldıysanız ve tek bakıyorsanız hemen kafesten çıkarmayın kafese alışmasını sağlayın ona sevgi gösterin ilgilenin zamanla düzelecektir.Çok kendini hırpalıyorsa yemliğin üst kapağını çıkarıp kafesin içine takabilirsiniz.Dal darı koymanız güzel olmuş benimki yem kırmayı bile beceremiyordu dal darı ile alıştı ve sizde de böyle bir durum olursa yavru yemi alın onların kabukları daha ince oluyor rahat kırabiliyor.Son olarak şu krakerleri önermiyorum.
 
Kuş sıkılıyor dışarı çıkıp oyun oynamak istiyor
 
Yavrular bunları yapar, normaldir. Akıllı yemlik kullanmanızı tavsiye ederim
Kuş sıkılıyor dışarı çıkıp oyun oynamak istiyor
Evet haklısınız bende bu dışarı salma işini soracaktım.Bu yavru dişiyle beraber 5 tane kuşumuz oldu.3haftadır evdeler.Daha hiç birini hiç salmadım.Birisi bir kez kaçmıştı ama duvarlara falan çarptı bende korktum sakatlanır ya da ölürler diye.Hepsi çok yabani ele gelmiyorlar hatta kafese birşey için elimi sokunca deli gibi çırpınıp kaçıyorlar. Eş olanlar çifthanenin bir bölmesinde ,diğerinde iki erkek yavru var.Dişi olan küçüğü erkeklerin tatafına atacağım ama ishal gibi şimdlik ayrı kafeste.
Şimdi yumurtlatmak istediklerimin salınmaması gerektiğini okumuştum.Ama diğerlerini nasıl alıştırmalıyım.Tek tek dışarı salarak mı?Ancak tek olmadıkları için elime gelip alışacaklarını hiç sanmıyorum.Ya da kafeslerine kendileri girip çıkmaya alışırlar mı?Sizler ne deesiniz bu konuda tavsiyeye ihyiyacım var.
 
Eğer kafes dışında çıkarmazsanız, ele alıştırmanız, evcil kuş haline getirmeniz, eğitim vermeniz çok zor
 
Çağırma, cisimleri taşıma, çeşitli oyunlar oynatma vs
Peki bunu nasıl yapabilirim anlatır mısınız? 5 taneler ve birbirleriyle etkileşim içindeler.Hep yavru ve tek olmaları gerektiğini duymuştum böyle şeylere alışmaları için.Neler yapmalıyız, nasıl bir yol izleyelim?
 
Örnek olarak çağırma eğitimini anlatayım. Bir elinizde bir miktar aspur bulundurun ve parmağınızı şıklatarak ve/veya ismini söyleyerek dikkatini çekmeye çalışın. Bu arada parmağınızı tünek gibi yere paralel uzatın. İlk başlarda muhtemelen gelmeyecektir ve her parmak şıklatmanızda bir adım daha yaklaşarak yanına kadar gitmeniz gerekecektir. Hangi mesafeden olursa olsun, parmağınıza her çıkışında bir miktar aspur verin. Eğitim sırasında ortamda başka bir canlı olması, eğitimi sekteye uğratır. Birkaç gün yarımşar saatlik uğraş sonrasında hayatının sonuna kadar bu eğitimi almış olur.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Kca
Örnek olarak çağırma eğitimini anlatayım. Bir elinizde bir miktar aspur bulundurun ve parmağınızı şıklatarak ve/veya ismini söyleyerek dikkatini çekmeye çalışın. Bu arada parmağınızı tünek gibi yere paralel uzatın. İlk başlarda muhtemelen gelmeyecektir ve her parmak şıklatmanızda bir adım daha yaklaşarak yanına kadar gitmeniz gerekecektir. Hangi mesafeden olursa olsun, parmağınıza her çıkışında bir miktar aspur verin. Eğitim sırasında ortamda başka bir canlı olması, eğitimi sekteye uğratır. Birkaç gün yarınlar saatlik uğraş sonrasında hayatının sonuna kadar bu eğitimi almış olur.
Çok teşekkürler ilk fırsatta denemeye başlayalım o zaman.Diğerlerini baija odaya götüreyim.Gerçi o zamanda ciyak ciyak sesleniyorlar birbirlerine:/
 
Geri
Üst