YENİ YAVRU KUŞUM HASTA

aelia

Yeni Üye
merhabalar kime ulaşacağımı bilemediğimden yazıyorum.ben öğrenciyim ve üç gün önce bir arkadaşım tarafından bana yavru bir muhabbet kuşu hediye edildi.ancak gözlemlediğim kadarıyla kuşun kuyruğunda sallanma ve bariz şekilde geviş getirir gibi yaptıktan sonra esner gibi ağız açma hareketleri vardı çok aradaysa vik vik gibi küçük sesler çıkartıyordu bir de bazen bariz şekilde nefes alma sesini duyabiliyoruz ve sanki burnu tıkalı bir insan gibi bu nedenle geldikten sonraki gün hemen yakınımdaki bir veterinere götürdüm arkadaşım tavsiyesiyle ve hekim bey solunum yolu rahatsızlığı ve poposuna yapışan dışkıları sebebiyle sindirim sisteminde rahatsızlık olduğunu söyleyerek şu 2 takviyeyi verdi avicare digestive,sambucus nigra.aynı zamanda avicare’in probiyotik ve enzim takviyesini suyuna katmamı söyledi.şu anda bunları yapıyorum.ancak röntgen çekilmedi kuşun durumunda ölümcül olabileceği söylendi.bu durumda ne yapmam gerekir bana yardımcı olabilir misiniz şimdiden çok teşekkür ederim.yem yiyor ama su içtiğini görmedim.ve internette önerilerle kekik suyu yapmistim su an onu taktım.hediye alan arkadaşım aldığı adamın sağlıklı dediğini söyledi ancak oradayken videosunu çekmiş ve kuyruk sallaması orada da var

BUNLAR DIŞKI GÖRSELLERİ
İKİNCİ GÜNKÜ VİDEOSU
VETERİNERDEN SONRAKİ VİDEOSU

Eczaneden iyot lugol alın %2 lik. 25 ml içme suyuna 1 damla iyot ekleyin. Kuşun ağzına birkaç damla bu karışımdan içirin.
Gelişmeleri yazınız. Son yaptığı yeni dışkıları da net şekilde paylaşın.
Hassas terazi varsa kuşu tartın

Eczaneden iyot lugol alın %2 lik. 25 ml içme suyuna 1 damla iyot ekleyin. Kuşun ağzına birkaç damla bu karışımdan içirin.
Gelişmeleri yazınız. Son yaptığı yeni dışkıları da net şekilde paylaşın.
Hassas terazi varsa kuşu tartın
bu iyot eksikliği durumunu forumda okudum ancak çok daha ağır durumda olan kuşlar için kullanılmış galiba.bu kuş daha yavruymuş 6-8 haftalık olduğunu söylemişler bir sıkıntı olur mu yavruya.şu an kabarıklığı yok yem yemesinde sıkıntı da.

bu iyot eksikliği durumunu forumda okudum ancak çok daha ağır durumda olan kuşlar için kullanılmış galiba.bu kuş daha yavruymuş 6-8 haftalık olduğunu söylemişler bir sıkıntı olur mu yavruya.şu an kabarıklığı yok yem yemesinde sıkıntı da.
Sorun olmaz iyot ilaç değil mineraldir. Eksikliğinde bir çok problem çıkar. Ama sizin kuşta iyot eksikliğinden ziyade tricomonas hastalığından şüphelendim. Eczaneden flagyle veya nidazol şurup ve denflor ( kırmızı kutu ) alıp 50 ml suya 8 damla 3 gün 6 damla 4 gün olmak üzere toplam 7 gün verin. Dışarıda temiz suya ulaşmamalı. Her gün suyuna 3mercimek tanesi kadar da denflor katın. Gelişmeleri yazın 3 tam gün sonrasında.

Sorun olmaz iyot ilaç değil mineraldir. Eksikliğinde bir çok problem çıkar. Ama sizin kuşta iyot eksikliğinden ziyade tricomonas hastalığından şüphelendim. Eczaneden flagyle veya nidazol şurup ve denflor ( kırmızı kutu ) alıp 50 ml suya 8 damla 3 gün 6 damla 4 gün olmak üzere toplam 7 gün verin. Dışarıda temiz suya ulaşmamalı. Her gün suyuna 3mercimek tanesi kadar da denflor katın. Gelişmeleri yazın 3 tam gün sonrasında.
abi selamlar yazdıkların için teşekkür ederim bu hastalık tam olarak nedir?ve nasıl anlaşılır net olarak bir bilgi var mı

bugünkü durum böyle çok hareketli

bir de abi dikkat ediyorum da hep ilacını ya da yemini yedikten sonra vik vik sesleri ya da gaga sesleri artıyor

Evet hareketli o zaman daha mantıklı olan önve iyot takviyesi yapmak. Hocamın dediği gibi iyot takviyesi yapın ve gelişmeleri paylaşın. Daha sonra Gerekirse tedavi başlarız.

Evet hareketli o zaman daha mantıklı olan önve iyot takviyesi yapmak. Hocamın dediği gibi iyot takviyesi yapın ve gelişmeleri paylaşın. Daha sonra Gerekirse tedavi başlarız.
abi selamlar güncelleme için yazıyorum
bunlar röntgenleri
bugün kontrol ve röntgen için götürdük.kuyruk sallama azalsa da hala devam etmekteydi aynı zamanda regürjitasyon hareketini de yapıyor öğürme gibi ama kusmuyor.kuş kumu da kullanıyoruz hala.bugün röntgende hekim bey karaciğer büyümesi olduğunu bunun da akciğerlere baskı uyguladığını söyledi ve bunun sadece pelet yemle uzun bir sürede iyileşeceğini. bu durumda ne yapmak gerekir aynı zamanda 4 gündür neftor kullanıyorduk bunu keseyim mi

Evet karaciğer büyümesi var gibi kuşta. Neftor'u kesin. Sadece yoğun solunum sıkıntı durumlarında kullanın. Kesmeseniz de olur ama sık vermek yerine ara ara vermek daha doğru olur.
Karaciğer desteği için ; powerchol, sedochol, Carnisspeed, bt aöin forte ve glisin kullanılabilir. Alırsanız dozlarını ve kullanma sıklığını yazarız.

Evet karaciğer büyümesi var gibi kuşta. Neftor'u kesin. Sadece yoğun solunum sıkıntı durumlarında kullanın. Kesmeseniz de olur ama sık vermek yerine ara ara vermek daha doğru olur.
Karaciğer desteği için ; powerchol, sedochol, Carnisspeed, bt aöin forte ve glisin kullanılabilir. Alırsanız dozlarını ve kullanma sıklığını yazarız.
avichol temin etmiştim bunları da almam gerekir mi acaba

bir de elimde entrobac,b vitamini ve gerwit multivitamin var bunları ne sıklıkla ve hangilerini birlikte verebilirim avicholle

Kuş kaç gr ağırlığında?
Beslenme programını detaylı yazın a dan z ye her şeyi.
Kuş uçuyor hareket ediyor mu yoksa kafeste mi kalıyor genellikle?
Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı yeni dışkılarının fotosunu paylaşın flaşsız

Kuş kaç gr ağırlığında?
Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı yeni dışkılarının fotosunu paylaşın flaşsız
hassas terazim olmadığı için bilmiyorum onu temin edeceğim.veterinerimiz versele laga kullanmamızı söylemişti ilk gidişimizde ona geçmiştik ancak kuş forumunda şimdi gold wingsi kullanmamızı söylediler hangisiyle ilerlesek bilmiyorum.dünkü kontrolde pelet yemle ilerlememizi de söyledi veteriner hekim temin ettim ancak yiyeceğini çok sanmıyorum.ancak iştahı yerinde yarım saatte bir yemliğin üzerinde durduğunu görüyorum illaki.eve yeni geldiği için ortamı tanıması için dışarıya günde bir saat olacak şekilde çıkarıyorum.bayağı bi uçuyor hızlıca.

Kuş kaç gr ağırlığında?
https://streamable.com/egvj3r
bunları az önce çektim elimden sonra kafese koyduğum için kuyruk sekmesi fazla sanırım

bunlar da dışkıları

Ciddi bir durum yok gibi. Daha küçükmüş kuş. Dışkı normal. Pelet yem kullanın evet ama sadece versele laga markasının ürününü alın. Açık yem asla almayın. Dal darıyı kaldırın kafesten,hiç vermeyin. Dal darı karbonhidrat değeri yüksek üründür ve karaciğer yağlanması yapabilir obeziteye sebep olabilir,önermiyoruz. Dışarıdaki kuşlara verebilirsiniz.
Sadece pelet yem ile beslemeyin. Normal yem de alın. Maddi durumunuz iyiyse versele laga muhabbet kuşu yemi alın kapalı paketinde orijinal ürün alın ama(sahteleri mevcutmuş buna dikkat edin).
Ya da Garden mix Pembe platin serisi yemi alabilirsiniz. En fazla 3 paket yem alın depolamak isterseniz. Daha fazla almayın bozulabilir yemler.
Her zaman aynı yem markasından devam edin, yem değişikliği yapmayın mümkünse.
Her gün uçsun hareket etsin.
Haftada 2 kere probiyotik (enzim içerikli olursa iyi olur) kullanın. Haftada 1 multivitamin ve haftasa 1 b vitamini kompleksi veriniz.
Düzenli kullanın. Suluk her gün yıkanacak duru su ile. Ve içeriğindeki takviyeli su 1 gün kalabilir sulukta en fazla. Her gün taze içme suyu verilmeli.
35 gr altına düşmesin asla. 35-40 gr normal..
Arada kilo ölçümü yaparak kontrol edebilirsiniz sağlığını..
Karaciğer koruyucu haftada 1 kullanın.
Kuyruk sekmesi meselesine gelirsek,kuş yavru olduğu için panik korku stres altında olabilir ve bundan dolayı kuyruk sekmesi olabilir hızlı nefes alıp veriyorsa.
Siz kuşun yeni bir videosunu video sesi açık olacak şekilde kamera sabit şekilde çekiniz..
Streamable.com veya youtube sitesini kullanabilirsiniz buraya link atınız.

gardenmix-platin-muhabbet-yemi-1kg-ad2b-b.png
versele-laga-prestige-1-kg-muhabbet-kusu-yemi.jpg

Herhangi birini seçip hep ondan sabit devam ediniz. İkisi de iyidir. Versele laga Belçika malı ithal,yemi ise pahalı bir ürün ama. Bütçenize göre seçim yapın.

gardenmix-platin-muhabbet-yemi-1kg-ad2b-b.png
versele-laga-prestige-1-kg-muhabbet-kusu-yemi.jpg

Herhangi birini seçip hep ondan sabit devam ediniz. İkisi de iyidir. Versele laga Belçika malı ithal,yemi ise pahalı bir ürün ama. Bütçenize göre seçim yapın.
merhaba sağ olun tekrardan yazdıklarınız için versele laga için en yağlı tohum oranına sahip yem dediler bu doğru mudur?pelet yemi yeni geldi ama sadece ağzında geveleyip bırakıyor alışır mı hiç bilemiyorum.bir de kuşu tarttım 37 gram geldi

Geri