Karadeniz Pet

Yumurta var mıdır ?

zorro123

Paylaşımcı Üye
Katılım
23 Mar 2016
Mesajlar
579
Tepkime puanı
58
Hazır aldığım çift 4 ayı aşkın süredir bende bulunuyor.Çift aldığımdan beri çiftleşiyor lakin hala bir yumurta belirtisi yok.Bundan iki hafta önce yuvalığa girmediği için konu açmıştım fakat yuvalığın içindeki talaşları çıkarınca ikisi birden sürekli girmeye başladılar.Durum böyle olunca hala dişinin yumurta yapmaması kafa karıştırıyor.
Erkek de dişi de çok hareketli ve çok aktif. Mama ,belli aralıklarla vitamin, meyve-sebze ve yemlerini veriyorum. Kesinlikle beslenmelerinde sıkıntı yok.
Kafesin bulunduğu yer evin sıcak bir koridorunda ve omuz hizasında.Nem de gayet uygun.
Yani 4 aydır yumurta gelmemesi dışında bariz bir sıkıntı görünmüyor.Peki bu durum normal mi ? Dişi kısır olabilir mi ?
P_20170201_204107.jpg
P_20170201_203950.jpg
P_20170201_204653.jpg
P_20170201_204727.jpg
P_20170201_203915.jpg
 
Görüşlerinizi bilmek istiyorum.
 
aynı durum bendede var erkekde pek iş yok bende çiftleştiklerini hiç görmedim ama yuvaya girip çıkma var bendede her ikiside hemde. bu iş sabır istiyor kesinlikle bunu ögrendim yemi kaliteli ortam sıcaklığını 20 derece ve üzeri multivitamin takviyesi bide keçiboynuzu tozu önerdiler yemine karıştırmak için yumutrayı haşlayıp irmik rendelenmiş havuç suyu iyice sıkılmış bebe bisküvisi karışımı vermeye başladım 3gündür böyle devam denemekte fayda var .
 
Çiftleştikleri şahit oldum.Erkek de dişi de çok aktif.Anormal olan da bu zaten.Bu kadar zaman geçip bunca şey olmasına rağmen hala yumurta yok.
Bu verdiğiniz tarif kızıştırmak için mi yoksa yumurtlamasını kolaylaştırmak için mi ?

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
benimkisi her ikisi içinde geçerli birde üreticiler hem dişinin hemde erkek kuşun çok tenine gelmeden ufak makaslar ile kesip seyreltiyorlar kolaylık yaşamak adına tabiki profesyonel olarak bu işe gönlünü emegini vermişler daha iyi bilip size yol göstereceklerdir bende sayelerinde okuyarak ögrendim.
 
Bunu biliyorum.Çiftleşme konusunda sıkıntı yok.Lakin bu kadar çiftleşmelerine rağmen yumurta yok.Anormal olan bu.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Abi biyerde yalnis eksik yaptigimiz birsey olabilir ustadlar bizi aydınlatmalı ince püf noktalar detaylarda gizli olan birsey var sanırım
 
Yumurta şu anlık yok

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bu konu hakkinda hic bir tavsiyem yok malesef ustalar bilebilir belki ilac yardimi falan olabilir tek kafama takilan konu koridorda olmalari acaba mi dedim ama bilemiyorum
 

Benzer konular

Geri
Üst