Karadeniz Pet

Yumurtalar çıkmıyor

Callejon

Onursal Üye
Katılım
14 Ağu 2020
Mesajlar
1,973
Tepkime puanı
823
Arkadaşlar çift hint bülbülüm var 3 tane yumurta yapmışlardı bugün 16 cı gün daha yumurtalar çıkmadı anneleri hayla oturuyor üzerlerinde alıp bakmadım bende sizce gecikme olması normal mi?
 
Merhaba. Bildiğim kadarıyla zebra ispinozu yavruları yumurtadan 15 gün içerisinde çıkıyor. Yumurtaların boş olma ihtimali yüksek ama emin olmak için birkaç gün daha bekleyin.
 
Merhaba. Bildiğim kadarıyla zebra ispinozu yavruları yumurtadan 15 gün içerisinde çıkıyor. Yumurtaların boş olma ihtimali yüksek ama emin olmak için birkaç gün daha bekleyin.
Evet hocam bende öyle düşünüyorum ilk yumurtaları birde 2 gün arayla yaptılar
 
Hocam mesela boş çıktı ikinci kuluçkaya ne zaman yatmaları daha sağlıklı olur
 
Senede 3 kez kuluçkaya yatabiliyorlar diye biliyorum, 3'ten fazlası bünyelerine zarar veriyor. Mantıken yılda 3 kez kuluçka yatabiliyorlar ise 4 ayda bir çiftleşmeleri gerekir :)
 
Yumurtaları ışık ile kontrol edin boş ise sıvı su şeklinde gözükür dolu ise damarlı bi yapıda gözükür anlarsınız yumurta kontrolü videosu var internettealın 15-20 güne kadar tekrar yumurtlarlar 2 şer gün ara ile yumurtluyorlar genelde son yumurtadan sonra üzerine yatmaya başladığı zaman 5-6 gün sonra ışık ile kontrol edin yumurtaları yuva asılı durduğu zaman sürekli yumurtluyorlar hatta yuva olmasada kafese yumurtluyorlar. Bir çift almıştım 3 ayda iki seferde 4+5 şeklinde 9 yumurta yaptılar her kuluçkada 1 i öldü son çıkanlar küçük olduğu için ölebiliyor yuvada bebe bisküvisi ile yapılan yumurta mamasına bayılıyorlar yavru çıkınca 2 günde bir mama verilmeli yavrular doymak bilmiyor
 
Yılda en fazla 3 kuluçkaya yatabiliyorlar. 3.kuluçka bittikten sonra yuvalık kaldırılmalıdır. Aksi takdirde bu durum, dişinin ölümüyle sonuçlanır.
 

Benzer konular

Geri
Üst