Karadeniz Pet

Zorla Çiftleşme mi ?

Taner yurttaş

Meraklı Üye
Katılım
11 Eyl 2018
Mesajlar
104
Tepkime puanı
8
Başlık biraz tuhaf olabilir arkadaşlar. Kusura bakmayın..
Yumurtada olan kuşlar bir terslik, olmaz ise 11 aralıktan itibaren çıkmaya başlayacak..ilk başlarda gayet iyi bir performansla gidiyordu..dişi yumurtlamayı 6da kesince günlük ritüel olan(yuvadan çık çiftleş erkek dişiyi yemlesin gayet iyidi) durum değişti. Erkek deli gibi bağırıyor arasıra, arada deli gibş kanat çırpıyo( umarım antremandır[emoji848]), ve bu durum uzun sürdünde dişi çıkıyor işte o an!!erkek deli gibi çiftleşmek istiyo.. dişi red..illaki zorluyo ve sonra dişi yuvaya kaçıyor..erkek biraz daha bağırıp kanat çırpıyo sonra sanki serenat yapar gibi şarkılar söylüyor..bu normal bi süreç mi yani yumurta olduğundan hatta dişi yuvaya girdinden buyana kızıştırıcı kullanmıyorum havuç vb vermiyorum ama korkum dişiyi yumurtalardan kaldırıp çiftleşmek için zorluyo mu? Yada yavrular olunca zarar verir mi? Bide benim ele alışık kuşum dişi, oda çok kızgın dönemdeydi ve oda coşturuyo o başlıyo ciyaklamaya kanat çırpmaya derken çarşı karışıyo[emoji39]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
böyle şeyler olabiliyor diye biliyorum. dişiye ve yumurtalara zarar vermediği sürece bence bi problem yok. dişi yumurtaların soğumasına neden olacak kadar uzun süre kalmaz zaten dışarıda normal şartlarda. ama eğer erkek kuş zarar verirse o zaman ayırırsınız gerekli görürseniz. ayrıca yavrular büyüyünce ama daha yuvadan atlamadan kuşlar tekrar çiftleşip yumurtlayabilir. yeni yavrular gelebilir. kuluçkaların arasından zaman geçmesi dişi için çok daha sağlıklı. artı yeni yavrular yeni sorumluluk demek. böyle bi durum istemezseniz yavrular büyümeye yakın erkeği ayırırsınız. daha detaylı bilgiler forumda bulabilirsiniz.
 
Bunlar normal şeyler yavrular çıkmaya başlasın erkek beslesin ben o zaman görürüm. Mama taşımaktan akşam olsada yatsak diyecek :)
 

Benzer konular

Geri
Üst