Karadeniz Pet

Erkeği değişmeli miyim ?

zorro123

Paylaşımcı Üye
Katılım
23 Mar 2016
Mesajlar
579
Tepkime puanı
58
Uzun zamandır yumurta için uğraştığım çiftimin şuan 4 yumurtası var ve devamı gelecek.Ancak yumurtaların boş olduğu konusunda içimde büyük bir kuşku var.Dişi kuşum tam bir erkek gibi çok hareketli sağlıklı ve daha baskın erkeğe göre.Ama erkekle iyi anlaşmalarına rağmen hiç çiftleştiklerini görmedim.Erkek kuş da fazla kur yapmıyor,dişinin sırtına basmaya çalışmıyordu.Kuluçkadan 5 gün geçti ve yumurtaları kontrol ettiğimde bir değişiklik göremedim.Eğer yumurtalar boşsa erkeği değişmeli miyim ? NOT: Erkek 8 aylık ve alalı 1 ay oldu.
 
Son düzenleme:
bende merak ediyorum bilen arkadaşlar yazabilir mi erkek kuş ne şartlarda değiştirilmeli?
 
5 gün geçmiş daha.bence bekle 7.günden sonra yumurtaları kontrol edersin.eğer çiftleşme olmadıysa bu yumurtalar kızgınlık yumurtasımı acaba.
 
İlk kuluçka mı?
Eğer öyleyse acemilik oluyor.

Sabretmek lazım
Sonraki kuluçka için E vitamini ve keçi boynuzu tozu ile
Yumurtalı havuçlu mama hazırlayın.
En az haftada 2 kez verin. Yeni kuluçkaya iyi hazırlansınlar
 
Dişi kuşum çok kızgın ve ilk kuluçkası.Mama zaten haftada en az bir kere veriyorum.E vitaminini nasıl temin edebilirim ki ?
 
Sen gormeden de çiftlemis olabilirler. Genelde kuslar sabah çiftleşir. Erkek kuşu neden degistiresin ki? Ilk kuluckalarinda da acemilik yapmis olabilirler. Kusu degistirisen tekrar es tutacaklari kesin mi? Bence o zahmetli surectense erkek kusuna en azindan 1 kuluçka daha sans ver
 
Aslında çok iyi anlaşıyorlar ve sabahları çok cırlıyorlar.Erkek dişiye göre daha durgun.Arada erkek de yuvalığa giriyor ama çiftleştiklerini hiç görmediğim için ve erkek insanlara alışık olmadığı için yumurtaların boş olduğu konusunda şüphelerim var.
 
Sabretmelisiniz 1 ay olmuş erkek geleli ve ilk kuluçka 3. kuluçkaya kadar beklemelisiniz derim
 
Sağolun dediğiniz gibi yapacağım
 
Geri
Üst