- Katılım
- 8 Ara 2013
- Mesajlar
- 17,392
- Tepkime puanı
- 1,689
Bu pazar yaptığım mamayı paylaşayım istedim.
Malzemeler:
70-80 kuş için resimdeki mamalık kabını 8 kez dolduruyorum. Hazır mama olarak Versele Laga orlüx eggfood kullanıyorum.
½ Kaşık mısır unu
½ Kaşık buğday ruşeymi
½ Kaşık irmik
½ Kaşık Haink's Natural Biotope
½ Kaşık Breed Max
½ Kaşık Çekilmiş keten tohumu - zerdeçal unu karışımı
½ Kaşık Natural Vitaminor (Bira mayası)
1 tatlı kaşığı çekilmiş kalamar kemiği
1 ölçü 5gr. Röhnfried Entrobac (Probiyotik)
½ Kaşık Çekilmiş çörekotu
½ Kaşık Yulaf kepeği
½ Kaşık Keçiboynuzu unu
½ Kaşık Çekilmiş üzüm çekirdeği
Güzelçe karıştırıyoruz.
Sebzelerimiz: Kereviz sapı, kırmızı pancar, havuç
Kereviz saplarını ince ince kıyıyoruz.
Kırmızı pancarın yarısını kullandım.
Havuç kalın olduğu için ortadan böldüm.
Malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
Havucu en son kıvamı tutturmak için yeterince kullanıyorum. Karıştırdıktan sora kaşıkla kenara doğru bastırınca kaşığın kalıbını alacak, dokununca dağılacak. Benim mamalarda kullandığım kıvam bu.
Ve servise hazır..
Malzemeler:
70-80 kuş için resimdeki mamalık kabını 8 kez dolduruyorum. Hazır mama olarak Versele Laga orlüx eggfood kullanıyorum.
½ Kaşık mısır unu
½ Kaşık buğday ruşeymi
½ Kaşık irmik
½ Kaşık Haink's Natural Biotope
½ Kaşık Breed Max
½ Kaşık Çekilmiş keten tohumu - zerdeçal unu karışımı
½ Kaşık Natural Vitaminor (Bira mayası)
1 tatlı kaşığı çekilmiş kalamar kemiği
1 ölçü 5gr. Röhnfried Entrobac (Probiyotik)
½ Kaşık Çekilmiş çörekotu
½ Kaşık Yulaf kepeği
½ Kaşık Keçiboynuzu unu
½ Kaşık Çekilmiş üzüm çekirdeği
Güzelçe karıştırıyoruz.
Sebzelerimiz: Kereviz sapı, kırmızı pancar, havuç
Kereviz saplarını ince ince kıyıyoruz.
Kırmızı pancarın yarısını kullandım.
Havuç kalın olduğu için ortadan böldüm.
Malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
Havucu en son kıvamı tutturmak için yeterince kullanıyorum. Karıştırdıktan sora kaşıkla kenara doğru bastırınca kaşığın kalıbını alacak, dokununca dağılacak. Benim mamalarda kullandığım kıvam bu.
Ve servise hazır..
Son düzenleme: