Karadeniz Pet

Ilk yumurtam

BAGCILARLI

Meraklı Üye
Katılım
19 Eyl 2015
Mesajlar
182
Tepkime puanı
0
Arkadaslar 2 aylik calismadan sonra ilk yumurtam geldi bu surecte be siklikla gidim kkuslarin yanina bana bilgi verebilirmisiniz kuslara bakma altlarini ne siklikla degistirim bide ilk yunurta kac gundde cikar bos cikarmi hepinizi cok seviyorum sizler sayesinde oldu allah razi olsun
 
Hayırlı olsun, gözün aydın..
Haftada bir kafes tabanını temizlersin. Yavrular çıkana kadar yuvalık içinin temizliğe ihtiyacı yok. Yavrular çıktıktan sonra haftada bir temizlenebilir yuvalık içi. Anne yatmaya başladıktan 19 gün sonra çıkıyor yavrular.
 
Abi bizim oturma odasinda olddugu icin napmam lazim rahatsiz oluyolar havaya assam olmazmi

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 08:39 -->-> Daha önceki mesaj 08:37 --

Bide anne arada bir cikiyor sorun olurmu
 
Arkadaslar 2 aylik calismadan sonra ilk yumurtam geldi bu surecte be siklikla gidim kkuslarin yanina bana bilgi verebilirmisiniz kuslara bakma altlarini ne siklikla degistirim bide ilk yunurta kac gundde cikar bos cikarmi hepinizi cok seviyorum sizler sayesinde oldu allah razi olsun
Hayırlısı olsun. Gözün aydın. Günde 2 kez kontrol edebilirsin yavruları. Bir sabah, bir akşam. İlk yavru kuluçkadan 19 gün sonra çıkar. Bazen sarkmalar ya da erken çıkmalar olabiliyor. Boş çıkıp çıkmayacağını bir hafta sonra yumurtaya ışık yardımıyla bak. Damarlanma varsa doludur.
 
Saol abi sesden bakmammazlik yaparmi kirma filan
 
Normalde sakin ortam hazırlanır ancak bu ortamda başladı ise bozma derim.Sizlerde mümkün olduğunca rahatsız etmemeye dikkat ederseniz problem olmaz.
 
Saolasin abi
 
Dişinin arada dışarı çıkması sorun olmaz o kendi ayarlıyordur kuluçkasını.Siz fazla müdahalede bulunmayıp doğal akışına bırakın.
 
Ilk yumurtasi oldugu icin bos cikarmi

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:48 -->-> Daha önceki mesaj 11:15 --

Bana hep bos cikar dediler
 
İlk yumurta kesin boş çıkar diye bir şey yok. Dolu veya boş olması yapılan bakım,E vitamini takviyesi,tüneklerin sağlamlığı,kuşların tecrübesi gibi etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterir.
 
Abi mama yaptim tubekleri tahta cok iyi baktim ilk yumurtalari bilmiyorum bide kac tane oluyor
 
Genelde 5-6 civarı yumurta olur ama eksik veya fazla da olduğu oluyor. Yumurta olduktan 5-6 gün sonra ışıkla kontrol ederseniz dolu olup olmadığı belli olur.
 
Tamam abi allah razi olsun
 
Bereketli üretimler.İnşallah yumurtadan çıkıp sağ salim yeme düşdüklerini görürsünüz.
 
sağ olun abiler sizin sayenızde
 
diğer önlemleriniz ve arkadaşların önerileri son derece yerinde. tek önerim, kuşlarınızı baş seviyesinde bir yere koymanız. ve kuluçka dönemi boyunca periyodik kontroller hariç hiç rahatsız etmemeniz
 
benim çiftimin ilk 5 yumurtası oldu. 4 tanesi çıktı. sonuncu yumurta çıkmadı. yani boş çıkma ihtimali olsa da en azından hepsi boş çıkmayabilir de
 
Geri
Üst