Karadeniz Pet

Kuşu hasta olmayanlar

  • Konbuyu başlatan Emre AVCI
  • Başlangıç tarihi
E

Emre AVCI

Guest
Benim merak ettiğim bir konu var kullandığınız yem markası nedir ? yada neler yapıyorsunuz kuşunuz sağlıklı kalması için ?
 
Aslında yem markasının pek önemi olduğunu düşünmüyorum . Hastalıklar korunması için mutlaka vitaminini kullanın , en az haftada bir kafesi steril edin , kuş kumu kullanın , kafes içerisinde ayna olmasın tek salıncak yeterli en önemlisi asla ilgiyi kesmeyin.
 
vitakfart kullanıyorum yem 3 günde birde vitamin avivit veriyorum
 
açık yem kullanıyorum sularını 2 günde bir mutlaka tazeliyorum haftada bir kafes temizliği yapıyorum ( kaynar su veya sirke falan degil sadece altını temizliyorum kafesin ) 2 günde bir mama veriyorum mamanın içerisinde BİRA MAYASI VE DİYAZEM-256 kullanıyorum çok şükür hiç bir sekilde hastalık yok kuşlarımda çok hareketliler yavru bakımlarıda gayet güzel .uzun lafın kısası yem markası falan hikaye bira mayası ve diyazem-256 kullanın sularını 1-2 günde değiştirin
 
Gardenmix ve champıon yem kullanıyorum suyunu 2 günde bir degiştiriyorum avisol vitamin veriyorum surekli 3-4 günde birde kafesi temizliyorum 15 gunde birde yıkıyorum tuy dokumunde ve temız olsun dıye sapaglam ev kombili asırı sıcak degil odayı gunde 1-2 saat havalandırıyorum ama ceyranda kalmıyor sapasaglam hiç hastalanmadı maşallah :)
 
Yem markasının önemi yok, taze olsun yeter ki. Ayrıca vitamini hergün vermeyin. Haftada 2-3 gün yeterlidir. Bol bol meyve ve sebze verin ki vitaminleri doğal yollardan edinsin. Kuşunuzu ani sıcaklık değişimlerinden koruyun.
 
onemli olan kafes temizligi vitaminlerinin verilmesi mineral tasi. gaga tasi kalamar, kus kumu haftada bir kac kez yesilik veya mama kuslara iyi gelicekdir onemli olan kusa ne kadar iyi bakdiginiz.
 
Geri
Üst