tarçın attım geçen 1 çay kaşığı yarısı mamayı ben beğenmedim onlar nasıl beğensin , zaten yemedilerHemen pes etme zorla inatla koy önüne tarcın at icine bide öyle dene
SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sen o kusları bana bir hafta misafir et dönüste senden mangal isterler [emoji3]T
tarçın attım geçen 1 çay kaşığı yarısı mamayı ben beğenmedim onlar nasıl beğensin , zaten yemediler
Öyle hemen pes etme suan bende bir damızlık var ortalama 3 4 aydır ugrasiyorum yumurta alamiyorum inat ettiler bende inat ettim 1 agızda olsa onlardan yavru alacagım sende böyle yapacaksın inat edeceksin günluk mamasının icine ferti vit veriom ve buna ragmen vermio kızısmıo hayvan demekki ya ben bir yerde yanlıs yapiyorum yada kuslar daha hazır degil bu bahsettigim kuslar 1 yasını gecmis diger takımlarada mamada vermesem yemde vermesen yumurta cıkarıyor böyle düsün sende bırakma o yemedikce sen üstüne gitT
tarçın attım geçen 1 çay kaşığı yarısı mamayı ben beğenmedim onlar nasıl beğensin , zaten yemediler
Gaza geldim bak böyle dedinyaÖyle hemen pes etme suan bende bir damızlık var ortalama 3 4 aydır ugrasiyorum yumurta alamiyorum inat ettiler bende inat ettim 1 agızda olsa onlardan yavru alacagım sende böyle yapacaksın inat edeceksin günluk mamasının icine ferti vit veriom ve buna ragmen vermio kızısmıo hayvan demekki ya ben bir yerde yanlıs yapiyorum yada kuslar daha hazır degil bu bahsettigim kuslar 1 yasını gecmis diger takımlarada mamada vermesem yemde vermesen yumurta cıkarıyor böyle düsün sende bırakma o yemedikce sen üstüne git
SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kardesim neresi ve nesi zararlı ben 36 yasındayım antreman sonrası sırf protein almak icin yiyorum ?
Bebe bisküvisinde Laktoz var kuşlar Laktoz'u sindiremezler o yüzden süt ürünleri onlar için yasaktır. Mesela bazı kişiler, kuşlarını zehirlediğinden bihaber probiyotik niyetine kefir veya yoğurt suyu veriyor.
Ben kuşlarıma yavruluktan beri hiç mama vermedim, sade haşlanmış yumurta ile sevdikleri sebze ve meyveleri tüm olarak verdim. Geçen ay mamaya alıştırmaya karar verdim, zararlı olduğunu bilmeme rağmen sırf şekerli olduğu için mamaya çabuk alışsınlar diye 2 adet bebe bisküvisi ekledim ve ertesi gün zararının fakına vardım. Dışkıları anormalleşti bir gün içerisinde ishal,renksiz su gibi ve kahverengimsi çeşit çeşit dışkı yapmaya başladılar. 2 gün probiyotik uyguladım dışkıları zor düzeldi.
Evde var rendeyemi vurucam
Mama zararlı verme diyorsun onun yarına haşlamış yumurta ve havuç karışımımı vereyim yani ?
Yarın 1 yumurta haşlıycam içine 1 parmak kadar yani nemlendirecek kadar havuç - elma - salatalık , birisini koyacağım... ( kuru mamayı nemlendirmek için. )Rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın. Bebe bisküvisi (kullanmayın), galeta unu , pirinç unu, etimek vb. şeyler yumurta mamasının içerisine mamayı katılaştırmak amacıyla eklenir. Sizin vereceğiniz mama zaten kuru nemlendirmek için, püre şeftali, kavun, karpuz, armut, elma, çekirdeksiz üzüm kullanabilirsiniz. Meyveleri ister küçük küçük doğrayın, ister rendeleyin isterseniz de blender'da çekin yeter ki ölçüyü iyi ayarlayın, eklediğiniz meyve mamanın 3'te 1'ini oluşturacak.
Kuş beslemek zor işMama zararlı demedim, bebe bisküvisi zararlı dedim
Yarın 1 yumurta haşlıycam içine 1 parmak kadar yani nemlendirecek kadar havuç - elma - salatalık , birisini koyacağım... ( kuru mamayı nemlendirmek için. )
Ben şöyle karar. Verdim mamayı haftada 2 defa vericem. 1 gün yumurta ve sebze karışımı. Aynı zamanda kuruyemiş işi yapıyorum çiğ ürün olarak badem fındık ceviz karışımı vericem irmik tanesi büyüklüğüne yapıp karışımın servis yapıcam.İstediğiniz sebzelerden karıştırarak koyabilirsiniz (salatalık az olsun), şekerli oldukları için meyvelerden de bir tanesini seçin. Ayrıca evinizde varsa semiz otu'da verebilirsiniz, küçük küçük doğrayıp mamanın içerisine karıştırın. Kuşlarınızın hoşuna gidecek 2 farklı tarif belirleyin, o iki tarifi dönüşümlü olarak verin. Sürekli aynı tarifi yapıp vermek kuşları mamadan soğutur.
Evet gerçekten zor, her ne kadar dışarıdan kolay görünse de teferruatı çok. Kuşlarımızın sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını istiyorsak bakımlarını iyi yapmak zorundayız
Ben şöyle karar. Verdim mamayı haftada 2 defa vericem. 1 gün yumurta ve sebze karışımı. Aynı zamanda kuruyemiş işi yapıyorum çiğ ürün olarak badem fındık ceviz karışımı vericem irmik tanesi büyüklüğüne yapıp karışımın servis yapıcam.
Yemezlerse üzülürüüüm )
Öyle yapıcam ozamanYaptığınız program güzel, yalnız kuruyemişlerin ölçüsünü iyi ayarlayın. Arada ben de kuşlarıma çiğ kuruyemiş veriyorum severek yiyorlar. Unutmayın fazlası yağlanma yapar