Karadeniz Pet

Muhabbet Kuşu Ofisime Geldi.

  • Konbuyu başlatan KaçaK
  • Başlangıç tarihi
K

KaçaK

Guest
Ben ofisimde otururken. 1tane açık yeşil muhabbet kuşu pencereden içeri girdi. Bende kafes alıp eve götürdüm. Konuşturmaya alıştırma falan araştırdım biraz zor iş galiba. Bize alışması zor olucak. Yaşını falan hiç bilmiyorum daha dün eve getirdim. Ne yapmam gerektiğimi bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim.
Kuşum ofisime nerden geldiği belli olmadığı için ismini kaçak koydum sanırım erkek
Video:http://www.youtube.com/watch?v=LT1onfcMmPQ&feature=youtu.be
Edit:İşte kuşumun resmi:Gagasının Yanındaki benek renkleri:Koyu Mavi
Rengi Açık Yeşil
Gaga Rengi:Burun kısmı:açık mavi
Gagası:Grimsi
[url=http://bit.ly/c25MCx]
[/URL]
Video:2dakika içinde eklenecektir
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
şimdilik yemini suyunu eksik etmeyin yeterli bence
 
Bir resmini çekip koyarsanız daha fazla yardımcı oluruz.
 
Resimini ekledim. Yardımızın için şimdiden teşekkürler.
 
Üstelik kendini. kaşıyor dün aldım sessiz sessiz duruyordu. Sabah kalktım sesinden cik cik cik. diye ötüyodu :D
Kanadını falan yalıyor veterinere götürmek istiyorum. İlk size bir soruyum dedim kısa zamanda cevap verirseniz sevinirim. İlk kuş besleyişim yardımlarınızı bekliyorum. Baya uğraş istiyor araştırdımda :D
 
yaşı büyük ama kaçtığı yerde eğitilmiş gibi geldi bu kuş bana. bi deneyin bakalım elinize gelecek mi
 
Isırıcak diye korkuyorum. Ya vallaha tırsmasam alırım gagasıda sivri. Oğlum kafasından dün azcık okşamıştı parmağını uzattı kafesinin içine ısırdı. Acıtıyo falan dedi. Gagası sivri oyüzden bidaha sokmam elimi falan dedi. akşama bi kalın birşeyle elimi uzatmaya çalışırım. Kuş hakkında fazla bi bilgim olmadığından dolayı. Tırsıyorum. 2ay 1ay tanısam tamam severimde dün geldi.
 
kafasına değmeyin de göğsüne parmağınızı uzatın. o zaman ısırmaz belki.
 
çoğu kişi korkar ama ben artık nekadar ısırsalarda alıştım elinizi ısırıorsa bırakın ısırsın hiç bişi yapmayın bir müddet sonra ısırınca bişi olmadığından pes eder
 
Veterinere Götürüyüm iyi haberler alırsam biraz elimi deydirebilirim.
Elime eldiven giysem kalın ve yumuşak öyle deysem olurmu peki.
 
Çok eskiden eldiven olayını bende denedim, ama eldivenden korkuyorlar...
 
Veterinerlik bir durum yok,zaten bu kuş dışarıda yaşamıyordu bir yerden kaçıp geldi :) Siz sadece bit parazit spreyi alıp kanat altlarına ve üzerine güzelce sıkacaksınız.Yemini suyunu takıp birde mama verdiniz mi ooh kuş sanki yıllardır sizde gibi olur.Gaga taşı almayı unutmayın ,böylece hem gaga sağlığı iyi olur hemde sizi ısırsa bile çok acıtmaz :)
 
Bilgi için teşekkürler. Veterinere bakım için götürebilirim. bi hastalığı varmı yokmu yaşınıda öğrenebilirim. Diye düşünüyorum. Hiç beslemediğim için kuş.
Elime almaktan. Bi yara oluşmasından falan korkuyorum kafes sizce küçükmü.
 
kafes küçük değil. bu kuşlar yara yapacak kadar ısırmaz
 
Kafesiniz küçük değil,elinizde asla yara oluşmaz merak etmeyin.Olsa olsa en kötü ihtimal kuş biti olsa o da insana geçmez :) Siz bir tane bit parazit spreyi alıp sıkın elinizde bir yara oluşmaz.Olucak olsa köyde ben su yılanı yakalarken oluşurdu o yaralar temiz mubişte ne arasın :) He eğer ısırıp kanatmasından bahsediyorsanız sadece kanatabilirler öyle yarası olmaz iz bırakmaz zamanla geçer :) Bu bir erkek,tahminen 2 yaşında olabilir.Aslında buna kızışkın eş alsanız çok iyi olur :)
 
Hayırlı olsun.Kendinizi kaptırınca kac çift besliceginizi merak ediyorum.
 
Aslında almayı düşünüyorum. bir video'da uzmanlar diyorki. ceresi kuru ve cerenin derisi çatlar diye söyledi herhalde bunlar dişilerde oluyor. erkeklerde bilmiyorum burun tarafı mormu acık mavimi karar weremedim.
 
kuşumu bakım olarak nereye götürebilirim nesi var neyi yok gibisinden. Çiftleşmesini nasıl anlarız. Üstelik kaç yaşında olduğunuda bilmiyorum. Dişiyi ona göre almam gerek galiba. ali alp siz eminseniz nasıl bir dişi kuş almalıyım. Evde serbest bırakmalımıyım evet bırakmalıyımda evde ne gibi sakat şeyleri kaldırmam gerek.
 
Geri kafesine koymam için nasıl geri koymam gerek. tutmamızdan hoşlanmazlar diye söylemiştir bir video
 
Geri
Üst