Karadeniz Pet

Yemin böceklenmesi..

TUNA YILDIZ

Yeni Üye
Katılım
25 Ara 2014
Mesajlar
36
Tepkime puanı
0
Arkadaşlar merhaba

Yaklaşık 3 hafta kadar önce Quik marka yem aldım. Yemi aldıktan sonra temiz bir cam kavanozun içerisinde ağzı sıkıca kapalı bir şekilde normal oda sıcaklığında muhafaza ettim.

Daha sonra yem çeşitliliği açısından bir de Tropofit marka yem aldım ancak bu yemi cam kavanoza değil de kendi agzı kilitli saklama torbasında kullandım. Şartlar yine aynı onu da normal oda sıcaklığında muhafaza ettim.

Ancak 2 gün içerisinde önce yeni aldığım ve kendı saklama torbasında duran Tropofit marka yemin böceklendiğini gördüm. Kahverengi şekilde çok ufak böceklerdi bunlar. Yemin üretim tarihi 10/2014 son kullanma tarihi ise 10/2016 idi. Gerçekten çok şaşırdım ve yemi olduğu gibi balkona döktüm sokaktaki kuşlar yer belki diye.

Daha sonra cam kavanozda muhafaza ettiğim Quik marka yemi kontrol etmek için açtım ve komple kavanozdan döküp bir kaba yaydım. Onda da birkaç tane bu sefer sarı renk ufak böceklerin olduğunu gördüm ve aynı şekilde onu da balkona döktüm. O yemin de son kullanma tarihi 7/2016 idi.

Şimdi yeni bir yem alıcam ama kafamda soru işaretleri var arkadaşlar. Bu yemleri nasıl muhafaza etmeliyiz yani cam kavanoz bile işe yaramıyor yada ağzını açık mı bırakmalıyız. Ayrıca bu böceklenme markadan markaya değişir mi yani en kalitelisini bile alsak 3 hafta içerisinde kurtlanıp böceklenir mi.

Forumda arkadaşları görüyorum kaliteli ve ucuz fiyatlı yem buldular mı en az 2 - 3 paket alıyorlar. Peki bu yemleri kurtlanmadan nasıl muhafaza ediyorsunuz. Benim elimde şuan yem kalmadı ve Versele Laga almayı düşünüyorum. Böceklenmemesi için ne yapmam gerekir sizce. Bir de 1kg yem yaklaşık 2 ay civarı gidiyor. Buzdolabi bir çözüm olabilir mi ?

Fikirlerinizi paylaşırsanız minnettar kalırım.

İyi çalışmalar.
 
Yemde boceklenme basima hic gelmedi. Kavanoz ve serin ortamda sikinti olacagini sanmiyorum.
 
Hocam cam kavanoz içerisinde normal oda sıcaklığında rutubetsiz ve temiz bir yerde duruyor. Hem kavanozun hemde torbalı yemin ağzı kapalıydı. Nasıl oldu nası oluyor anlamıyorum.
 
Acik yemin agzi acik olmasi gerektigini duydum. Ambalajindan cikarmadan kurtlanmissa yemin kalitesizliginden.
 
az miktarda yem alacaksanız buzdolabında saklayabilirsiniz
 
Ben yaklaşık 2 senedir Kuş beslıyorum hiç başıma böyle bişey gelmedı Tuhaf gerçekten
 
Benim de ilk defa başıma böyle birşey geliyor. Daha 1 ay olmadan yem nasıl böceklenir anlayamadım bir türlü. O zaman yem kalitesiz desek yeridir yani Quik ve Tropofit bu sınıfa giriyor diyicem ama forumda Quik kullanan başka arkadaşlar da var onlar böyle bir sorunla karşılaştımı acaba.

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:02 -->-> Daha önceki mesaj 13:03 --

Başka fikri olan var mı ?
 
Geri
Üst