Karadeniz Pet

Muhabbet Kuşu Forumu - Muhabbetkusu.com.tr

Ü
Üye silindi 31076
3 hafta önce dişi kuşumun sağ ceresi mavi renke döndü ve delik küçüldü ondan sonra solunum sorunları başladı ve ilerledi. Şimdi ise sağ gözü kapatma isteği ve etrafı ıslak gibi... Burunda akıntı, kuyrukta ileri derece sallanma ancak gün içerisinde hareketli geceleri ise bitkin. İştah azalmaya başladı.baş tüyünde azalma.Tylan başladım.
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Veterinerden tetrasiklin veya doksisiklin etken maddeli antibiyotik alın 5 gün kullanın 3 gün vitamin 3 günde probiyotik kullanın. Tedavi sonunda bakın. Nefeste veya gözlerde sorun varsa 3-5 gün ara verip tekrar ilacı uygulayın. Geçmiş olsun
Ü
Üye silindi 31076
Teşekkür ederim Ayhan Bey zaten Tylan yardımcı olmadı muhtemelen hedef bakteri için dediğiniz gibi tetrasiklin ya da doksisiklin etkili olacak. Tetrasiklin denemeyi düşünüyorum inşallah etkili olur.
Ü
Üye silindi 31076
Hipradoxi-s olur dedi veteriner doksisiklin etken madde. Sizce de doğru mudur?
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Çok doğru.
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Tylan kullanımınız boşa gitmiş değildir. O ilaçta yılda 2 defa kullanılması gereken ilaçlardandır. Ama sizin acil sonunuzu çözecek olan ilaçta Bu durumlarda doksisiklin veya tetrasiklin etken maddeli olanlardır.
Ü
Üye silindi 31076
Ayhan bey kuş iyileşti göz etrafında ve cere ertafındaki tüyleri dökülmüştü onlar da herhalde yakın zamanda tekrardan çıkar düye düşünüyorum. Kuşu tekrardan çiftleştirmemi önerirsiniz.
Ü
Üye silindi 31076
Ayrıca Ayhan bey dediniz ki Tylan yılda 2 defa kullanılması gerekli ne zamanları ve nasıl kullanmamız gerek beni aydınlatır mısınız?
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Tylan veya Tylosin tarterat etken maddeli ilaçlar kara benek ve bazı nefes problemlerinde tam etkilidir. Kara Benek özellikle mevsim geçişlerinde ortaya çıkar. Sıcaktan soğuğa, soğuktan sıcağa geçişlerde, Yani Eylül gibi ve şubat mart gibi batı illerinde, sizde bölgenize göre hava şartlarına uygun olarak kullanabilirsiniz.
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Geçmiş olsun. Kuş bir hafta kadar dinlensin. Tüye girebilir. Tüye girmezse eşe atabilirsiniz.
Ü
Üye silindi 31076
Ayhan Bey, merhaba tekrardan buradan devam etmek istedim. 2 hasta olduğunu düşündüğüm kuşum var. Biri popo kısmı şişmiş ki ben yağlanma olduğunu düşünüyorum. Elimle dokunduğumda bu kanıya vardım ancak kist olabilir mi diye aklımın bir köşesinde duruyor. 4 aylık dişi ve çok yem yediğine şahit oldum dolayısı ile yağlanma ve obezite olması yüksek ihtimal. Uçamıyor doğru düzgün. Ne yapmam gerekli bilemedim
Ü
Üye silindi 31076
Diğer kuşum sultan papağanı.hafifkırgınlık var yeni aldım izole kafeste ve bu sürede dışkı takibi yaparken sulu dışkılamanın farkına vardım. Dışkıda koku yok arada normal dışkılama var ancak halsizlik belirgin. Gözlerinin etrafı alkolik insanlar gibi kızarık. Diğer sultan papağanlarım ile karşılaştırdığımda fark ettim. Başka herhangi bir belirti yok.
Ü
Üye silindi 31076
Önceki sahibi kendi yemeklerinden de tattırdıkları için bağırsak florası tahrip olduğunu düşündüm ve 2 gündür baytril 2,5% başladım. Doğru yolda mıyım?
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Baytril 2,5 kaç ml suluğa kaç damla kullanıyorsunuz. Bence 2. veya 3. kullanılacak ilacı ilk başta kullanmışsınız.
Ü
Üye silindi 31076
Ayhan bey 100 ml suluk 2 dizyem olarak kullandım. Yaklaşık 4 damla ediyor. Veterinerim 1 litre suya 2 ml demişti ben de oradan yola çıkarak matematik hesabı yaptım. Evet baytril konusunda haklısınız ancak sindirim sistemi için akılma gelen tek antibiyotik enfrofloksasin. Aslında şuanki durumu ishal düzelir gibi oldu
Geri
Üst