Fatih Sultan Mehmet
Meraklı Üye
Arkadaşlar herkese merhaba. Bugün merak ettiğim bir konuda özellikle bu işi yapan üretici arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Buradaki bir çok kişi bu güzel hayvanlara sevgisinden dolayı bu işi yapıyor bunu biliyorum. Ancak aynı zamanda sizler için bir ek gelir kapısı da diyebiliriz. Ancak Çekoslovak üretim yapan birini ele alırsak sizce bu işin matematiği biraz sıkıntılı değil mi Bir üretimhane kurmaya kalksa kişi en azından 15.000 tl gözden çıkarması gerek diye düşünüyorum. E bu adam bir senede 300 yavru üretse, toptan kuş satımının 20 lira civarı olduğu bir memlekette 6.000 lira eder senelik getirisi. Bu sene içinde mamadır vitamindir yemdir bu paralar hariç ilk 2.5 sene açma masrafı çıkmıyor. Tabi bu benim kendi nacizane düşüncem. Tabiki bu hayvanlara duyulan sevgi, onlarla uğraşmanın hazzı paha biçilemez. Ama merak ettiğim şey Çekoslovak üretim yapan biri örneğin böyle bir hesapla mı karşılaşıyor. Üretimhane vergisi veriliyor diye biliyorum bu vergi ne kadar? Veya toptan petshoplara satmak dışında pazarı nasıl sağlıyorsunuz? Böyle gelir gider tablosu tutmuş üreticiler varsa bizimle de paylaşırsanız çok seviniriz Herkese hayırlı üretimler. Bol bol yavru almayı nasip etsin rabbim hepimize. Sevgilerle.