3 muhabbet kuşu sorunsalı

yanyanyengeç

Yeni Üye
Merhaba aranıza yeni katıldım. İnşaallah birbirimize faydalı oluruz. Benim bir çok sorunum oluştu.
1 erkek 9 yaşındaYeşim kanat seğirmesi
2 dişi biri tahmini 2 3 yaşlarında biri tahmini 1 yaşında.
İki dişi birbirini eş tuttular :(
Erkek dişilerden birini eş tuttu.
O dişi ikisini de eş tuttu :(
Erkek ve dişi çiftleşmedi ama kur yapıyorlar.
Dişi olan çiftleşmeden yumurta bıraktı ve iki dişi yumurtalara sahip cıkıyor yuvalıga ikiside giriyor.
Sonunda dişiler cok agır şekilde birbirine zarar verdiler. muhtemelen yumurtanın sahibi olan yeşim kuş. Hem erkeği hem dişiyi eş tutan. Erkek çiftleşme yapamıyor malesef sadece agızdan besliyor ve ilgileniyor. Bugün itibariyle küçük olan dişi zümrüt kuş hiç iyi durumda değil bacagından yaralandı. Kendimizde tedavi ediyoruz fakat cok yolunmuş ve cok yorgun. Bir de ikisi sürekli kaşınıyor parazit ilacı damlattık ikisine de. Sonra ikisi bayag kötü oldular. Birinin istemsiz şekilde kanadı seğirme yaşıyor kanat titremesi değil kanat isteösiz seğirme yapıyır. Nasıl çözüm bulucaz bilmiyorum.. video atıcam fakat buraya nasıl ekleniyor bilemedim

Son düzenleme:
Resim için:Hızlıresim.com
Video için:Streamable
Buralara yükleyip link paylaşırsınız.
Kuşların beslenmelerini,vitamin-probiyotik v.s.neler kullanıyorsunuz,parazit ilacı ne kullandınız(kaç damla),ağızlarında koku var mı?dışkı değişikliği var mı?gibi konularla ilgili daha çok detay verirseniz bilgisi olanlar daha kolay yardımcı olacaklardır.

Kuşlarınızın güncel videosunu paylaşın ve tedbiren de son yaptıkları dışkıları paylaşın.
Konuya gelirsek,çiftleşmeden yumurta bırakan kuş kızgınlık döneminde ve kızgınlık yumurtası bırakmış. O kadar kızgınlıkta ki iki kuşla da araları iyi. Yalnız 2 dişi 1 erkek işi sıkıntıya girebilir. Erkekle anlaşan dişi kuşu ikisinin bir olduğu kafese koyun,diğer dişiyi başka kafese alın. Yaptığı yumurta kızgınlık yumurtası olduğundan dölsüzdür yani boş yumurta. Birkaç gün sonra alıp çöpe atın.
Bu arada şunu da söylemem gerekiyor,havalar artık ısınmaya da başladı. Sıcak havada üretim önerilmez. Yuvalığın içi daha sıcak olur bu da dişi kuş için felaket olabilir.

Geri