5.5 Aylık muhabbet kuşum bir anda böyle dışkıladı

hasan6179

Yeni Üye
Her şey yolunda giderken kuşum bir anda aşağıdaki şekilde dışkıladı. 2 gün temiz içme suyu, 1 gün 8 - 9 damla multi-vitaminli su veriyorum. Yemesi ve içmesi gayet iyi durumda. Doğal şeyler pek vermiyorum marul yumurta gibi, vermeli miyim onu da bilmiyorum. Günün birçok saatinde kafes dışında vakit geçiriyor. Ayrıca elimde aşağıdaki ilaçlardan ve kuşun aktif olarak tükettiği yemler var, iki yemi de aynı anda tüketiyor. Arada bir nadiren de olsa böyle dışkılama yapar. Sadece 1 kere yapar sonra normal dışkılamaya devam eder. Ama sebebi nedir hiç bilmiyorum. Odamın penceresinde yuvarlak menfez deliği var, bazen o menfeze tutunur ve oradan içeriye hava girer. kuş da orda durup havanın vücuduna vurmasını sağlıyor. Sebebi bu mu bilmiyorum. Ne yapmam gerek yardımcı olursanız çok sevinirim.

WhatsApp Image 2025-06-13 at 14.36.21.jpeg
WhatsApp Image 2025-06-13 at 14.36.20.jpeg
WhatsApp Image 2025-06-13 at 14.36.21 (1).jpeg

WhatsApp Image 2025-06-13 at 15.00.37.jpeg
WhatsApp Image 2025-06-13 at 15.00.37 (1).jpeg
WhatsApp Image 2025-06-13 at 15.00.38.jpeg

WhatsApp Image 2025-06-13 at 15.00.38 (1).jpeg
WhatsApp Image 2025-06-13 at 15.00.38 (2).jpeg

Hangi takviyeleri ne sıklıkla ve ne dozajda kullandığınızı ve kuşun beslenme programını detaylıca yazınız. Kuşun güncel videosunu da paylaşın. Hassas terazi varsa kuşu tartın ve buraya yazın. Video için streameble com ya da YouTube yi kullanabilirsiniz.

Bu arada bir bilgi olarak,vitaminlerin bazısı vücutta depolanır,depolanan vitaminden kuşa fazla dozaj vermek karaciğeri bitirebilir.
O yüzden takviyeler hakkında yukarıda yazdığım sorulara detaylı net cevap veriniz.
Probiyotik kullanıyor musunuz? Yem değişikliği yaptınız mı?

Üç tane diare ürünü kullandığınıza göre hiç birşey yokken bir anda böyle dışkı yapmış olmasa gerek🙂

Dışkı normal değil bu arada öncelikle o kullandığınız yemleri ve takviyeleri ben önermiyorum. Daha kaliteli ürünlere geçerseniz iyi olur.

Yem olarak gardenmix tavsiye ederim. Tohum kalitesi ve tazelik açısından güzeldir.

Takviye olarakda nekton s öneririm. Vitamin mineral aminoasitlerin tamamını içerir. Haftada bir defa düzenli kullansanız yeterli olur. Tüy döneminde haftada iki defa verebilirsiniz. Ölçü olarak tam dolu suluğa çay kaşığının ucuyla ekleyebilirsiniz..

Bunların dışında kuşa mutlaka ek besinleride vermelisiniz. Sebze meyve yeşillikler az miktarda hergün verin.

Dışkıya tekrar gelirsek sadece bir tane böyle yaptıysa sorun değil. Ama sürekli oluyorsa sorun. Artı olarak kuşta hastalık belirtisi varmı halsizlik iştahsızlık kabarıklık vs?

Son 1 - 2 aydır sadece gold-wings'in multi-vitaminini 2 günde 1 verdim. 2 gün temiz içme suyu verdim 1 gün 8 - 9 damla multi-vitamin verdim. Son aylarda da yem değişikliği yapmadım yukarıdaki iki yemde kafesinde ayrı yem kaplarında bulunuyor ve ikisinden de yiyor. 3 - 4 günde bir de dal darı veriyorum. Takviyelerin hepsini kullanmıyorum sadece multi-vitamin kullanıyorum. En son 25 mayıs'ta buna benzer bir dışkı yapmıştı ve onu da 1 kere yaptı sonra normal dışkılamaya devam etti.

Kuşun güncel görüntüleri aşağıdadır.

25 Maysıs'taki 1 kere yaptığı dışkısı aşağıdadır.

WhatsApp Image 2025-06-14 at 02.59.27.jpeg

Ara sıra sulu dışkı yapabilir sorun değil. Yazın özellikle daha sık yaparlar. Kuş sağlıklı görünüyor hatta yanına eş alırsanız iyi olur kızışmış iyice..

Vitamine çok yüklenmişsiniz. Vitamini 15-20 gün hiç vermeyin. Prozim plus başlayın haftada 2-3 kez verin.

Geri