Arkadaslar benim iki tane muhabbet kusum var. Acaba kafese iki tane akilli yemlik assam ve banyolarina su doldurup tatile gitsem, kac gün yanliz kalabilirler?
Bunu bende merak ediyorum... Su sorun değil de, 1 akıllı yemlik tam dolu bir çift kuşa kaç gün yeter? Yavrulu çifte kaç gün yeter, yavrusuz çifte kaç gün yeter??
-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:47 -->-> Daha önceki mesaj 11:46 --
Su sorun değil derken yanlış anlaşılmasın, su her canlıda yiyecekten daha önde gelir, daha önemlidir. Benim kafesimde su sorun değil demek istedim.
yalnız bırakılıcak kuşta yem değil su olayı problemdir.yemi kafes tabanına dökerseniz yarım kilo kadar istediği zaman yer ama su olayı sıkıntı 2 günden fazla kalınca çamur gibi olur su. normal çitte akıllı yemlik 1 hafta gider yavruluda 4 gün civarı (yavru sayısına ve yavruların büyüklüğüne göre değişir)
Kullanan var mı bilmiyorum ama bilyalı suluklar var. kirlenmeye karşı falan sorun yaratmıyor. Muhabbet kuşu için bu bilyalı suluklar uygun mu?
Şimdilik kuşlarımı yalnız bırakma gibi bir sorun yok ama bilyalı suluğu 1,5 - 2 litrelik kola şişeleriyle destekleyecek şekilde kurabilirim. Denemedim ama kafamda bir fikir var buna dair.
arkadaşın da dediği gibi en güzeli birine emanet etnmek.
böyle konular açıldımıydı diyorumki ne iyi yapmışımda otomatik kafes almışım valla 1 ay eve gelmesem kuşlar ne yemsiz kalır ne susuz