Alexander papaganımın kanatları titriyor ve ısırmaya başladı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Eness00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Eness00

Yeni Üye
İlk geldiginde elimi hiç ısırmazdı tıslamazdı 2 hafta oldu alışması için karışmadım yem falan yiyor elimden verdigimdede alıyor son zamanlarda titremeye ve ayak kaldırmaya başladı neredeyse hiç ötmüyor yaşı 3.5 aylık dedi aldıgım kişi acaba doğrumu söylüyor emin olamadım. Geceleride kanatlarını çırpıp ötüyor çıglık atar gibi aldıgımda kuşun kanadını kesmişlerdi. Bide bu papaganın egitimi nasıl oluyor kaç yaşında konuşuyor kaç yaşında egitime açık oluyor. Şimdiden teşekkürler.
PAPAGANIN FOTOGRAF VE VİDEOLARI :

İlk geldiginde elimi hiç ısırmazdı tıslamazdı 2 hafta oldu alışması için karışmadım yem falan yiyor elimden verdigimdede alıyor son zamanlarda titremeye ve ayak kaldırmaya başladı neredeyse hiç ötmüyor yaşı 3.5 aylık dedi aldıgım kişi acaba doğrumu söylüyor emin olamadım. Geceleride kanatlarını çırpıp ötüyor çıglık atar gibi aldıgımda kuşun kanadını kesmişlerdi. Bide bu papaganın egitimi nasıl oluyor kaç yaşında konuşuyor kaç yaşında egitime açık oluyor. Şimdiden teşekkürler.
PAPAGANIN FOTOGRAF VE VİDEOLARI :
Bide tahmini yaşını anlayan varmı ?

Kuşlar ayak kaldırır bu normal. Dinlenirken tek ayağını içeriye çekerler. Videodaki hareketten babsediyor iseniz anormal bir durum yok. Titreme ise birçok sebepten olabilir,üşüme,korkma,hastalık vs.

Beyaz bir zemine yeni yaptığı 4-5 dışkıyı paylaşır mısınız

İnternette biraz Alexander papağanı hakkında araştırma yaptım,cinsiyet ayrımı boyunda oluşan siyah halka çizgiye göre belirleniyormuş. Eğer siyah halka varsa erkek,yoksa dişiymiş. Ve bu halkanın da 1 yaşından sonra ortaya çıktığı yazılmış. Başka bir sitede 3 yaşına gelince diye yazılmış.
Yavru erkeklerin kuyruğunun daha kısa olduğu ve gözlerinin de kahverengi olduğu belirtilmiş.

images

İsterseniz kanatlı kliniklerine danışın veya Alexander papağanı üreten bakan başka birilerine sorun.

Tahmini yaşını anlayabilirmisiniz

Yavru kuşun boynunda siyah halka olmaması lazım,öyle çıkıyor araştırınca. Halkanın 1 yaşından sonra ortaya çıktığı yazılmış. Sizin kuşta halka var mı yok mu tam emin olamadım ben,çizgi var gibi gördüm ama dediğim gibi tam da emin olamadım. Yaş tahmini yapamam.Bilen birilerine sorun. Petşopçulara veya kanatlı/egzotik hayvan veterinerine sorabilirsiniz.

Son düzenleme:
Kuşunuz erkek ve 1 yaşından biraz büyük.

Genelde su gibi şeffaf dışkılamanın sebebi strese bağlı olabiliyor. Sıvı dışkının rengi normal dışkı rengindeyse o zaman hastalık şüphesi vardır diyebiliriz. Kuşun yaşını da hesaba katarsak yeni yerine alışamamış olabilir. Korkuyor olabilir. Siz peçete üzerine yeni yapılmış 4-5 dışkı resmi paylaşın. Parazit için ense damlası da uygulayın.

Genelde su gibi şeffaf dışkılamanın sebebi strese bağlı olabiliyor. Sıvı dışkının rengi normal dışkı rengindeyse o zaman hastalık şüphesi vardır diyebiliriz. Kuşun yaşını da hesaba katarsak yeni yerine alışamamış olabilir. Korkuyor olabilir. Siz peçete üzerine yeni yapılmış 4-5 dışkı resmi paylaşın. Parazit için ense damlası da uygulayın.
Yok sadece şeffaf dışkısı degişik yaşıda ben 3.5-4 aylık diye biliyordum ama 1 yaşından biraz büyük denildi sizcede 1 yaşından büyükmü dışkıyı bir türlü yakalayamıyorum onun içinde atamıyorum buraya

Yok sadece şeffaf dışkısı degişik yaşıda ben 3.5-4 aylık diye biliyordum ama 1 yaşından biraz büyük denildi sizcede 1 yaşından büyükmü dışkıyı bir türlü yakalayamıyorum onun içinde atamıyorum buraya

Yani dışkıyı nasıl yakalayıp atamıyorsunuz anlamadım. Kuş şimdiye kadar çokça dışkı yapmalıydı. Kafesin altına beyaz peçete serin gece yatmadan evvel. Sonra sabah fotoğrafını çekip paylaşın bizimle. Vakit kaybetmeyin. Şeffaf dışkı dediğiniz şey sudan ibaret ise sadece bol idrar veya ishal var demektir. Dışkıyı görmemiz lazım. Hastalık varsa dışkıdan da anlaşılabiliyor bazı durumlarda. O yüzden hızlı hareket etmelisiniz.

Yani dışkıyı nasıl yakalayıp atamıyorsunuz anlamadım. Kuş şimdiye kadar çokça dışkı yapmalıydı. Kafesin altına beyaz peçete serin gece yatmadan evvel. Sonra sabah fotoğrafını çekip paylaşın bizimle. Vakit kaybetmeyin. Şeffaf dışkı dediğiniz şey sudan ibaret ise sadece bol idrar veya ishal var demektir. Dışkıyı görmemiz lazım. Hastalık varsa dışkıdan da anlaşılabiliyor bazı durumlarda. O yüzden hızlı hareket etmelisiniz.
Yakalayabildiklerim bunlar yaptıgı gibi çektiklerim bu akşamda peçete koyup fotoğraflarım dışkıları.

Yakalayabildiklerim bunlar yaptıgı gibi çektiklerim bu akşamda peçete koyup fotoğraflarım dışkıları.

Anlaşılmıyor,ortada replay işareti çıkıyor. Hızlıresim.com sitesini kullanarak buraya foto atın.

Bol su içti mi hiç? Su tüketimi ne kadar? Sebze verdiniz mi bu ara?
Dışkılarda koku var mı? Kuşta öğürme kusma iştah ve enerji kaybı falan var mı?
Elinizde probiyotik varsa 3 gün art arda her gün yenisini hazırlayarak veriniz.
Bol su içmedi ama su içerken sanki agzından akıntı geliyor suyun üstüne çıkıyor dışkıda koku var ama o kadar fazla degil iştah kaybı kusma ögürme yok ama enerjisi sanki azalmış tünekten inmiyor önceden elimi uzatınca adım atardı onuda bırakmış probiyotik nasıl verebilirim

Bence siz vakit kaybetmeden vitaform, probiyotik ve multi vitamin alın. Vitaformu veterinerde diğerlerini çok yerde bulabilirsiniz.

Bol su içmedi ama su içerken sanki agzından akıntı geliyor suyun üstüne çıkıyor dışkıda koku var ama o kadar fazla degil iştah kaybı kusma ögürme yok ama enerjisi sanki azalmış tünekten inmiyor önceden elimi uzatınca adım atardı onuda bırakmış probiyotik nasıl verebilirim

Kokulu dışkı normal değildir. Kuşun dışkıları da iyi değil. Yaşadığınız şehirde kanatlı(kuş) kliniği varsa veya kanatlılar alanında uzman egzotik hayvan kliniği varsa oraya götürmenizi,kursak ve dışkıdan örnek alınıp incelenmesini öneririm. Koku bakteriyel kaynaklı olur genelde. Örneğin e.coli bakterisini kapan bir kuşun dışkısı kötü kokar. İmkanınız yoksa burda deneme yanılma yönetimi ile ilaç önerilebilir bilginiz olsun. Uzaktan teşhis koyamayız.
Yaşadığınız şehri söylerseniz kanatlı kliniği önerebilirim, varsa.

Geri