Mantikli tesekkür ederimBenim kuşum da şırıngadan korkuyor ben çay kaşığı ile veriyorum, şırıngayla ölçüp çay kaşığına koyuyorum
İnsülin iğnesinin şırıngasını kullanabilirsiniz
tesekkürlerİnsülin iğnesinin şırıngasını kullanabilirsiniz![]()
Amphotericin b mi verdi? Megabakteri için bu ilaç söyleniyor. Bulması zor bir ilaçmış.Birde macrorhabdiose (megabakteri) bulundu. Cok korkuyorum antibiyotik onun icin verildi. Internette cok üzücü seyler yaziyor. Hemen iyilesirmi? Ve meyve sebze papatya cayi gibi seylerle direncli tutabilirmiyim?
Amphomonoral verildi. Evet yemek cok yemesi lazimmis. Yemini yiyor normal aslinda. Cok uyumaya basladiAmphotericin b mi verdi? Megabakteri için bu ilaç söyleniyor. Bulması zor bir ilaçmış.
Hastalığa gelirsek megabakteri kolay geçmiyor diye biliyorum. Kuşunuz yemek yemiyorsa veya az yiyorsa kursaktan besleme ile yemek yedirilmesi lazım ama bunu bilen birisi yapmali. Tedavi süresince besleme yapılsın elle besleme mamasıyla.
Bu süreçte probiyotik takviyesi de veriniz 3-4 gün art arda.Amphomonoral verildi. Evet yemek cok yemesi lazimmis. Yemini yiyor normal aslinda. Cok uyumaya basladi![]()
TamamBu süreçte probiyotik takviyesi de veriniz 3-4 gün art arda.
Vermeyin. Daldarı verebilirsiniz. Kilosu düşük ise iştah kaybı varsa her zaman gözünün önünde dal darı dursunNormal meyve sebze neler verilsin?
Tamam her yere. Dal dari koyduk zaten veteriner demistiVermeyin. Daldarı verebilirsiniz. Kilosu düşük ise iştah kaybı varsa her zaman gözünün önünde dal darı dursun
Tamam. Suan beslenmesi iyiKuş yemiyorsa kursaktan besleme yapılsın,yetersiz beslenmeden ölmesin. Tabiiki bilir kişi yapsın bu işi
TesekkürlerBazı kuşlarda hastalık belirtisi sadece bağışıklık düşünce ortaya çıkıyor. Hassas tartıyla tartın kilosuna dikkat edin. Yem yiyor gibi görünüp yiyemiyor da olabilir kursaktan besleme gerekiyor. Bilinen bir tedavisi yok bildiğim kadarıyla ancak destekleyici tedavilerle bir çok kuş düzeliyor. Zorla da olsa ilaçlarını verip beslemeye çalışın ve kontrollere mutlaka gidin. Tedavi süreci tamamen bitene kadar uğraşın sonradan tekrar edebiliyor