iwtv
Yeni Üye
buraya daha once cok entry girmistim onlari da kontrol edebilirsiniz ama burada yine de ozetlemeye calisicam LUTFEN hepsini okumaya calisin
6 yasinda erkek bi muhabbet kusum var 10 ay kadar once ilk defa halsizlik gibi seylerden veterinere gittik karaciger yaglanmasi varmis ilac kullandik yeme rutinini degistirdik o da azalmaya basladi. bundan birkaç ay sonra ayaklarinin altinda morumsu yaralar fark ettim ve fark ettigim zaman cok gecti ayaginin altinda oldugu icin bir sure gorememistim ve hala bunun yüzünden sucluluk hissediyorum. sonra veterinere gittik ayaklari enfeksiyon kapmis. 1 tane antiseptik 2 farkli da krem verdiler gunde 3 kere surun dediler fazlasi da zarar olmadigi icin bizde gunde 4-5 kere surduk. enfeksiyonlar kabuk baglayip dustu. bi ayagindaki enfeksiyon geri geldi ama cok degildi surmeye devam ettik. bu surecin tamaminda tasima kabinda kaldi tunekte duramayacagi icin ve boyunlugu vardi. sonrasında enfeksiyonun devam ettigi ayagina normal degil de dirsekten bastigini fark ettik. veterinere goturunce bi masaj rutini gosterdi dedi ki bunu uygulayin zamanla duzelmesini saglayalim tum yukunu oraya vermesin. onu da gunde 6-7 kez yaptik asla eksik gun birakmadan. arada kontrole gittigimizde de bize bakan doktor hep vayy ufakligin ayagi cok iyiye gidiyor diyordu, 2 hafta once de boyle dedi. son 2 gundur diger ayagini da yavas yavas dirsekten basmaya baslamasiyla ve ayaklarinin hafif morarmasiyla bugun veterine gittik ve bizim doktorumuz dışı biri bakti ve hic ic acici seyler soylemedi. yurtdisinda olsa bu ufakligi aci cekmesin diye otenazi yapmislardi bile dedi, eklemlerine basmaya devam ettikce durumu kotulesicekmis ve bu durumdan donus yokmus, iyilesme sansi yok yani. yapabilicegimiz en iyi sey agri kesici ve probiyotiklerle acisini azaltip hayat kalitesini arttirmak dedi. eger kedi/kopek olsaymis hamak benzeri bir seyle ustune basmasi engellenip gecebilirmis ama kuslara bu yokmus. oncesine kadar bize hep umut verici konustuklarindan dolayi bugun tamamen yikildim. ne yapicagimi bilmiyorum hala bi mucize olsun diye bekliyorum. kuslar icin evde hamak yapamaz miyiz? oglumun aci cekmesini istemiyorum yine kossun ucsun ustume konsun istiyorum cok kotu oldum.