Baba Şiddeti ve Bitmeyen Çiftleşme/Yumurtlama Süreci

Brichardi

Yeni Üye

Merhaba, yavrusunu beslemeyen acemi dişi kuşum bugün çıkan 2. yavrusunu besledi. Tam buna sevinirken baba girdi yuvaya ve yavruyu 2 kez tutup fırlattı/devirdi (Videoyu ekledim). O da babalığı öğrenecek diye tahammül mü etsem yoksa müdahale mi etsem?

Bir diğer gariplikte 26.10.25 te ilk yumurtasını yapan bu çiftimin 2 gün önce yine çiftleştiğini gördüm ve yeni yumurta yaptılar…

Ne yapmalıyım acaba?

Babayı bir gün ayırın ertesi gün siz evdeyken tekrar kafese alıp gözleyin aynı hareketi tekrarlarsa ayrı kalması gerekecek. Yavrulara zarar verebilir çünkü.
Aşırı yükleme mi yapıyorsunuz acaba 2. Kuluçka sürecinin başlaması normal değil.

Babayı bir gün ayırın ertesi gün siz evdeyken tekrar kafese alıp gözleyin aynı hareketi tekrarlarsa ayrı kalması gerekecek. Yavrulara zarar verebilir çünkü.
Aşırı yükleme mi yapıyorsunuz acaba 2. Kuluçka sürecinin başlaması normal değil.
Tamamdır hocam, babayı sabah ayıracağım. Aşırı yükleme yaptığımı sanmıyorum hocam. Hatta son hafta da sadece 1 kez mama verebildim sanırım. Çiftin kendisi anormal. Baba 6 yaşında, anne 4 yaşında ilk defa çiftleşme, yumurta, yavru deneyimi yaşıyorlar. O yüzden çok dengesiz bir süreç oluyor sanırım. Yumurtalarda düzenli aralıklarla gelmedi bu çiftimde.

Acemi ebeveynler yani. O banın babalığı öğrenmesi lazım yoksa eve giremez 😀

Geri