Bakırî kanarya çiftim ve bu mevsimde yuva?

deksar

Yeni Üye
Değerli arkadaşlar selamlar,

Bir çift bakırî kanaryam var. Dişi sürekli kafes tülünü yoluyor, ipleri çekip koparıyor, bir yere taşımak istiyor gibi, bazen kendi düşen tüyünü ağzında gezdiriyor kafeste dolanıyor..

Oldukça geniş bir kafes. Kafeste yuvalık yok. Acaba yuva yapmak mı istiyor? Yavru mevsimi olmadığını okudum, yanlış değilsem artık seneye Mart ayına kaldı genel olarak, yaşadığım bölge de (Güneydoğu) oldukça sıcak, her ne kadar evimiz o kadar olmasa da..

Ne yapmalıyım? Erkeği ayırmalı mıyım şimdiden? Yuvalık takıp iplik takıp dişinin yuvalığı örmesini mi beklemeliyim? Ördü diyelim, yavrularsa o yavrunun bu sıcakta bu mevsimde yaşama ihtimali nedir? Veya yuvalığı ben takarım, şimdiden yuvalığı örüp hazırlar, seneye yavrulama mevsiminde de yumurta yapar oturur, bu yöntem daha iyi olur mu?

Bu konuyla ilgili bilgilerinizi rica ederim. Sevgiler.

Sürece girmiş yuvalık takın zaten takmasanız da bir yerlere yumurtlayacak. Evet bu mevsim yavru için uygun değil çok sıcak. Ama sürece girmiş bir kere. Ben olsam Erkeği ayırmaz yuvalık takar süreci izlerdim belkide boş çıkacak yumurtalar ama olsun tabana yumurtlamasından iyidir.

Geri