Eğer yeterince ilgi gösterirseniz alışır fakat hiçbir zaman tek başına bakacağınızdan daha yakın olmaz. Nihayetinde sizden çok diğer kuşu görecek ve oyunlarlar oynayıp birbirleriyle ilgilenecekler. Hiçbir zaman onların birbirini kaşıdığı gibi kaşıyamayacak, tüylerini temizleyemeyecek, yem kusamayacaksınız. Çift alıp bir kaç ay ayrı ayrı ilgilenebilirsiniz. Böylelikle size daha alışkın olur.
Yorumunuz için çok teşekkürler o zaman tek bir erkek muhabbet kuşu almak daha iyi
Tercih size kalmış.
1. Eğer çok konuşsun, çok kelime bilsin, benimle oyunlar oynasın, arkadaş olsun diyorsanız yeni yeme düşmüş erkek mantıklı.
2. Yukarıdakilerden konuşmayı çıkarırsak, dişi kuş da bunların hepsini yapar.
3. İkisi de bana alışkın olsun diyorsanız, önceki mesajımda söylediğimi yapabilirsiniz.
4. Erkek yavru alıp, alıştırıp, konuşturur, bir yaşından önce dişi alıp eş yapabilirsiniz. Veya hiç dişi almayıp ömrü boyunca tek bakabilirsiniz (ki ben bunu doğru bulmuyorum, yaradılışlarına aykırı olduğunu düşünüyorum)
5. Benim ayıracak çok zamanım yok diyorsanız, hayvana eziyet etmeye gerek yok, mutlaka en azından çift olsunlar
Basit yöntem ilgidir. Eğer çok konuşkan biriyseniz, sıcakkanlı bir yapınız varsa, yeterince de vaktiniz varsa emin olun üç dört ayda car car konuştuğunu görürsünüz. Alıştırmak için 40 gün çok. Bir hata yapılmadığı takdirde birkaç günde alışır, omzunuzdan inmez.
Not: Ben çok sıcakkanlı değilimdir, ama benim kuşlarım en geç bir haftada alışır.
Önerim şu olur, kafesinde hayatını devam ettirmek için gerekli olanlar haricinde hiç bir şey olmasın, mümkünse pahalı kafes alın, tül de kullanmayın (toz toplayıp en ufak kanat çırpışında dağıldığı için sağlık açısından zararlı olduğunu düşünüyorum, ayrıca görüş alanını daralttığı için kendisini güvende hissetmesini engelliyor) oyuncağı olmasın, sadece sizinle oynasın. Özellikle zil vb. ses çıkaran şeyler kesinlikle olmasın.
Kuş seçimi için her zaman önerim aşağıdaki videodur.
Benim profil resmimde bulunan en sevdiğim kuşum, biraz agresif. Her dediğimi yapar. Yan odadan parmak şıklatıp gel maviş desem bulur gelir, kafesine gir dediğimde genellikle ikiletmez (bazen inadı tutuyor tabi) çok konuşur ama çoğunu anlamam (sanırım benim söylenmelerimi taklit ediyor) ama hiçbir zaman şöyle elime alıp karnını başını sırtını okşayamadım. Hiç sevmiyor bunun yapılmasını. Ben de sırf bu yüzden kuş seçimi için yukarıdaki videoyu tavsiye ediyorum.
Gayet tatlı bir kuşa benziyor eğer dediğiniz gibiyse hayallerimin kuşu ama saydığınız şeyler dışında kendini sevdirmiyorsa konuşsa bile benim için pek anlamı olmayacaktır açıkcası Allah kuşunuza uzun ömürler versin
Süleyman bey tül kullanmayın demişsiniz. Tül yerine ne kullanabiliriz? Öneriniz var mı?Basit yöntem ilgidir. Eğer çok konuşkan biriyseniz, sıcakkanlı bir yapınız varsa, yeterince de vaktiniz varsa emin olun üç dört ayda car car konuştuğunu görürsünüz. Alıştırmak için 40 gün çok. Bir hata yapılmadığı takdirde birkaç günde alışır, omzunuzdan inmez.
Not: Ben çok sıcakkanlı değilimdir, ama benim kuşlarım en geç bir haftada alışır.
Önerim şu olur, kafesinde hayatını devam ettirmek için gerekli olanlar haricinde hiç bir şey olmasın, mümkünse pahalı kafes alın, tül de kullanmayın (toz toplayıp en ufak kanat çırpışında dağıldığı için sağlık açısından zararlı olduğunu düşünüyorum, ayrıca görüş alanını daralttığı için kendisini güvende hissetmesini engelliyor) oyuncağı olmasın, sadece sizinle oynasın. Özellikle zil vb. ses çıkaran şeyler kesinlikle olmasın.
Kuş seçimi için her zaman önerim aşağıdaki videodur.