N
nergiz85
Guest
merhaba arkadaşlar muhabbet kuşlarının solunum yolu rahatsızlığı için hangi ilacı önerirsiniz ? ben 7 gün enroful kullandım fakat sonuç alamadım.
merhaba arkadaşlar muhabbet kuşlarının solunum yolu rahatsızlığı için hangi ilacı önerirsiniz ? ben 7 gün enroful kullandım fakat sonuç alamadım.
Benim kuşumda da soğuk algınlıı vardı,veteriner vitaform diye bir ilaç önerdi.2-3 lira fiyatı var ve gayet etkili.
Şuan kuşun durumu ne krizde mi ?
O ilacı nasıl kullanmak gerektiğini söyleyeyim mi ? Yoksa veteriner söyledi mi ?
Soğuk algınlığı belirtisi sanırım o,benim kuşumda da vardı boğazını daha önce hiç olmadığı şekilde oynatıyordu tüyleri kabarık,ve neredeyse hiç gözünü açmıyordu.
İlacını içmeyince şırıngayla zorla içirdim.
Sende önce veterinerin verdiği ilacı içmiyorsa çay kaşıgında vermeyi dene bir.
peki senin muhabbet kuşunda kaşıntı da var mıydı ve inliyor muydu bizimkinin sesi de kısık
Kaşıntı hemde çok acayip vardı benim kuşun sesi kısıktı,ötmeye hali bile yoktu başında bekliyorduk ölecek diye o derece.Senin daha o durumda değilken önlemi al.
Ama kaşıntı sırf o sebepten olmaz.Mevsimle de alakalı yada mevsimsel tüy dökümü de olabilir.
Doğru veterineri bulmak önemli gerçekten de.
Benim götürdüğüm veterinerde eline alıp inceledi,dışkısına falan baktı vücut sıcaklığını ölçtü.İlaç verdi gönderdi.Anlamıştır diyorum ama bilemiyorum genede.