Böceğimden gelen farklı sesler

DonQuijote

Yeni Üye
Merhaba,
Minik kuşum 4 yaşında. Kafesi sadece uyku ve mama yemek için kullanıyor. versele laga marka mama alıyorum. Kalamar kemiği, kum, gaga taşı mevcut. Son 2 haftadır çok farklı sesler çıkartmakta ve davranmakta. Kafeste uyku moduna girince sanki hırlar gibi minik minik sesler çıkarıyor, mama yerkende aynı şekilde. Tüneğinde dururken sanki kusacak gibi bir hareket yapıyor ama çok kısa süreli. Onun dışında neşesinde hiçbir sorun yok. Gayet konuşkan. Mama yerken çıkan sesi kaydetmeye çalıştım. Miniğimin nesi var?

Solunum yolu enfeksiyonu veya troid büyümesi olabilir. Yarın eczaneden %2 lik iyot lügol solisyon alın. İlk gün yarım suluğa 1 damla sonraki günler tam suluğa 1 damla olavak şekilde 3-4 gün kullanın. Eğer düzelme olmazsa antibiyotik başlamanız gerekebilir. Ayrıca dışkı resmi de paylaşın ve ağzında koku var mı bir bakın.

Tekrar merhaba,
Dışkısının resimini ekte koyuyorum. Sabah gidip %2 iyot lügol aldım ve söylediğiniz gibi suluğuna damlattım.
Harici olarak tatlı badem yağı aldım ve gagasına sürdüm. Gagasında bir tıkanıklık gözükmüyor. Nefesinde bir koku alamıyorum.
İlave olarak tatlı bademi sürerken çıkarttığı sesi koyuyorum. Asla böyle bir ses çıkartmıyordu.

Kilosu fazla. Düzenli spor ve diyet yapması lazım. O ses siz tuttuğunuz için korku ve heyecan yapmasından. Tabi alttaki sebeple de ilişkili tabiki. Umarım iyot işe yarar ve antibiyotiğe gerek kalmaz. Her gün gelişmeleri yazın takipte kalalım. Ona göre yol çizeriz.

Kuş şişman. 4-5 gram vermesi lazım. Ayrıca iyot kullanın siz yine de. 2 -3 gün iyot kullanın sonra yazın.

İdeal kilo muhabbet kuşu için 40 gr'dır. Kilo vermesi için bol sebze probiyotik ak darı, aspur ve yulaf ağırlıklı besleme carnispeed haftada 3 kez, ve en önemlisi bol bol uçmalı.

Geceleri sürekli tüneğinden alt kata inip mama yiyor. Acaba kilo verdirme olarak mamasını kafesten belirli aralıklarda almak doğru bir yaklaşım mı? Doğru ise kaç saatliğine almak gerekir? Kaş yapalım derken göz çıkartmak istemem.

Geceleri sürekli tüneğinden alt kata inip mama yiyor. Acaba kilo verdirme olarak mamasını kafesten belirli aralıklarda almak doğru bir yaklaşım mı? Doğru ise kaç saatliğine almak gerekir? Kaş yapalım derken göz çıkartmak istemem.
Doğru değil bence. Onun yerine ölçülü gıda verirsiniz ve 4 saat aralıklarla günde 4 kez falan beslenmesine izin verirsiniz. Böylece kontrollü olur.

Örneğin yem kabına 1 ya da 1.5 yemek kaşığı yem koyarsınız günlük. Veya bu yemi 4 e bölerek 4 öğüne pay edebilirsiniz. Örneğin sabah yemeği için 1 çay kaşığı yem,4 saat sonra tekrar 1 çay kaşığı yem,akşama doğru tekrar 1 çay kaşığı yem şeklinde günde 4 defa böyle yapabilirsiniz. Ama zor gelirse yemliğe 1 ya da 1.5 çorba kaşığı yem koyup günlük o kadar tüketmesini sağlayabilirsiniz. Her gün yeşillik verin örneğin bugün ıspanak verirsiniz,yarı biraz marul,sonra biraz kuzukulağı, sonra biraz roka,tere,nane,biraz kekik şeklinde yeşillik yemesini sağlayabilirsiniz. Meyve özellikle çok şekerli meyveleri vermeyelim. Biraz elma,biraz havuç yiyebilir,biraz muz gibi. Salatalık,yeşil kabak da verilebilir. Haşlanmış ama diriliği gitmemiş brokoli de verebilirsiniz soğuduktan sonra.
Dal darı yasak,vermeyelim. Ekmek vb unlu mamuller verilmemeli. Süt ve süt ürünleri,soğan sarımsak verilmez. Her gün uçuş yapsın hareket etsin. Zaten kuşların metabolizması hızlıdır hızlı kilo verebilirler ama hızlıca kilo da alabilirler. O yüzden beslenme en önemli noktalardan birisidir.

Akşam saat 10-11 gibiden sonra yemek yemesini engelleyelim,ışıkları kapatın uyusun. Eğer gece de yemek yemeye iniyor ise (akşam yemeğini yedikten sonra bile gece yem yiyorsa) yemliği geceleri kafesten çıkarın ve sabah 6 veya 7 gibi yemliği geri takın kafese.

Geri