Boş yumurta

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Enes_03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes_03

Yeni Üye
MERHABA ARKADAŞLAR

KUŞUMUN İLK YUMURTLAMASI

3 adet boş yumurtladı

Bundan sonra ki yumurtaların dolu olması için ne yapmam tecrübeli ustalarım bilgi verir mi

Birde dişi kuşun poposunda ki tüyleri kes demişti bir üretici arkadaş ne diyorsunuz bu konu da

Kuşunuzun eşi var mı? Çiftleştiler mi? Erkeğin fotoğrafı var mı? Yükleyebilir misiniz?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Erkeğin de dişinin de popo tüylerini kesen de var yoldan da. Canının acımadığını söylüyorlar, hiç denemedim ama yumurtaların boş olmasının sebebi erkeğin dişiyi dölleyemiyor olmasıdır. Kuşları sağlıklı tutmak, beslenmelerine dikkat etmek daha sağlıklı bir yöntem. Ama sizin yazdığınız da denenebilir

Eğer kuşlar uzun tüylüyse kesmeniz faydalı olabilir. Ama bu %2 gibi bir ihtimaldir. Yumurta doluluğu için erkeğin güçlü ve verimli olması gereklidir. Bunun için de protein , vitamin ve mineral eksikliği yaşamaması gerekir. Özellikle E vitamini , Selenyum ve Folik asit desteği çok önemlidir. Kuşlara Omnivit desteği verip sularına yumurta yapana kadar yarı oranda asidi tam kaçmış maden suyu katın. Ayrıca ikisine de uçma fırsatı verin yeterince hareket edemeyen kuşlar verimsiz oluyorlar.

1. olarak vitamin verin petshoplardan filan vitamin ilaçları bulabilirsiniz 2.olarak birkaç iyi marka yemi karıştırarak iyi bir yem yapabilirsiniz özellikle gold wingsi tavsiye ediyorum çok iyi bir marka kendi kuşlarıma kullanıyorum onun birkaç yemini karıştırın protein ve vitamin açısından iyi yemleri var onlardan kullanın belki sonuç alabilirsiniz.

Geri