Cere kalınlığı ve renginin değişmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buzy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

buzy

Yeni Üye
Merhaba,
Muhabbet kuşumun gagasında ve cere (burun üstü) bölgesinde uzun zamandır belirgin bir kalınlaşma ve renk değişikliği fark ettim. Bu konuda daha önce tecrübesi olan veya bilgi paylaşabilecek kişilerden destek rica ediyorum.
İlk sahiplendiğimizde erkek olduğu söylenmişti. Ancak ilerleyen dönemde cere bölgesinin koyulaşıp kahverengiye dönmesi nedeniyle dişi olabileceği ifade edildi. Bu yüzden cinsiyeti konusunda net bir bilgi veremiyorum.
1,5 yaşında.
Herhangi bir yanlış yönlendirme olmaması adına durumu detaylı anlatmak istedim. Resimleri de ekledim. Yorum ve önerilerinize şimdiden teşekkür ederim.

Resim linki: https://hizliresim.com/nhhx81s

Merhaba,
Muhabbet kuşumun gagasında ve cere (burun üstü) bölgesinde uzun zamandır belirgin bir kalınlaşma ve renk değişikliği fark ettim. Bu konuda daha önce tecrübesi olan veya bilgi paylaşabilecek kişilerden destek rica ediyorum.
İlk sahiplendiğimizde erkek olduğu söylenmişti. Ancak ilerleyen dönemde cere bölgesinin koyulaşıp kahverengiye dönmesi nedeniyle dişi olabileceği ifade edildi. Bu yüzden cinsiyeti konusunda net bir bilgi veremiyorum.
1,5 yaşında.
Herhangi bir yanlış yönlendirme olmaması adına durumu detaylı anlatmak istedim. Resimleri de ekledim. Yorum ve önerilerinize şimdiden teşekkür ederim.

Daha yavru olduğu zamanlarında dişilerin ceresi beyaz ve hafif mavimsi olur, bu nedenle bazen ilk görüşte erkek sanılabilir, lakin erişkin olduğu zaman dişiler kahverengiye, erkekler laciverte döner, bu nedenle kuşunuz dişi ve cerenin koyulaşmasında bir problem yok.

Merhaba,
1,5 yaşında.

Link açılmadı bende, tekrar yükleyebilir misiniz. Ayrıca kuşunuzun ilk zamanlarına (erkek diye yorumladığı döneme) ait fotoğrafını da ekler misiniz.
nhhx81s.jpg

Fotoğrafları yüklerken hata alıyorum, sadece bir tanesi yükleyebildim,son hali bu şekilde.

Erkek kuşun sonradan ceresinin dişi gibi kahverengiye dönmesi normal değil. Hormonal bozukluk,testis tümörü gibi durumlarda kahverengiye döner erkeklerde.
Attığınız ilk link açılmadı bende. Kuşun önceki eski fotolarına bakalım,erkek mi bi bakalım.

Hızlı resim com kullanabilirsiniz..

nhhx81s.jpg

Fotoğrafları yüklerken hata alıyorum, sadece bir tanesi yükleyebildim,son hali bu şekilde.
Kuşunuz dişi bile olsa ceresindeki kabuk, normal kızgınlık döneminde olduğunda yaşanan kahverengi cereye kıyasla daha kalın ve katmanlı. Erkekse de bazı hormonel durumlardan cere rengi değişebilirdi ama yine katman fazla.

Hiperkeratoz olabilir. Beslenmesi nasıl, yem harici düzenli olarak neler yiyiyor kuşunuz?

Geri