Çiftler ama arkadaşta gibiler ?

Feyzanur

Yeni Üye
Merhaba biraz komik gelebilir ama size sormam gerekiyor. Bir erkek bir dişi kuşum var. Erkek 1 yaşında yaklasik ve dişi istediği belli oluyordu vs. Neyse dişi aldık yanına 5 aylık şimdi aynı kafesteler. Dişi alali yaklaşık 1 ay oldu. Daha bir kere bile ciftlestiklerini yada çalıştıklarını görmedim. Erkek sadece dişiyi besliyor, kaşıyor ensesini kaşıyor falan. Dişi çok bir şey yapmıyor hırçın değil hiç erkeğe göre davranıyor. Benim anlamadığım petshoplsr erkek kizginlikta dediyse neden hiç erkek çiftlesmek istemiyor 🤔

Bir de dişi kuşumu parmağıma aldığımda poposu parmağıma denk gelince sürtünmeye başlıyor. Dişi kuşlarda bu hareket vsr mı ? Ben sadece erkek kuşlarda var biliyorum. Dişi kuşlarda sürtünür mü?

Olabilir. Erkek de çiftleşmeyebilir. Benim kuşta da öyle. Erkek kızgınlıkta olmayabilir.
Diğer sorunuzun cevabı ise evet,dişi kuşlar da sürtünür erkeklerdeki gibi.

Olabilir. Erkek de çiftleşmeyebilir. Benim kuşta da öyle. Erkek kızgınlıkta olmayabilir.
Diğer sorunuzun cevabı ise evet,dişi kuşlar da sürtünür erkeklerdeki gibi.
Cevap için teşekkür ederim:) peki hep böyle mi gider. Yani erkek hiç çiftleşmez mi böyle olduysa. Dişiyi beslemesi Bir etken değil o zaman kızgınlıkta oldugunun göstergesi olarak. Yumurta sarısı vs önerir misiniz ?

Cevap için teşekkür ederim:) peki hep böyle mi gider. Yani erkek hiç çiftleşmez mi böyle olduysa. Dişiyi beslemesi Bir etken değil o zaman kızgınlıkta oldugunun göstergesi olarak. Yumurta sarısı vs önerir misiniz ?
Dişinin net cere fotosunu paylaşın.

Dişi kızgınlıkta değil. Dişi istemezse çiftleşme olmaz. Çiftleşme genelde dişi kuşa bağlıdır.
Ayrıca 5 aylık dişi çiftleşmesi önerilmez... Daha küçük..
1 yaşına basmalı..

Dişi kızgınlıkta değil. Dişi istemezse çiftleşme olmaz. Çiftleşme genelde dişi kuşa bağlıdır.
Ayrıca 5 aylık dişi çiftleşmesi önerilmez... Daha küçük..
1 yaşına basmalı..
Anladım teşekkür ederim. Bir de erkek kuşumu eve gidince atsam olur mu baksanız. Dişi dendi burda ama tüm petshoplsr erkek dedi. Ayrıca dişiyi kendi beslemek ıstiyor falan. Beyaz renk olduğu için gagası hala mor çevre kaldı.

Ciddi misiniz :(
Peki neden diğerine yem kusuyor. Sadece Beyaz renkte olan yapıyor bu yem kusma işini
Ve petshoplar erkek dedi. Yanına koyduğumuz her dişinin de yanına gitti falan çok kafam karıştı şuan ya:(
Aynı cinsiyetteki kuşlar da birbirine kusabilir. Kuş kesin dişi. İkiside dişi.

Aynı cinsiyetteki kuşlar da birbirine kusabilir. Kuş kesin dişi. İkiside dişi.
Anladım. Ben bugüne kadar hep erkek kuş besledigim için yem kusma vs. Hareketlerini hep erkek yapar sanıyordum çok şaşkınım şuan. Petshoplarin hepsinin erkek demesine de şaşkınım. İki dişi yaşar mı peki bir şey yapmam lazım mı ?

Anladım. Ben bugüne kadar hep erkek kuş besledigim için yem kusma vs. Hareketlerini hep erkek yapar sanıyordum çok şaşkınım şuan. Petshoplarin hepsinin erkek demesine de şaşkınım. İki dişi yaşar mı peki bir şey yapmam lazım mı ?
İyi anlaşıyorlar ise aynı kafeste kalabilirler ve beraber yaşayabilirler sorun olmaz.

İyi anlaşıyorlar ise aynı kafeste kalabilirler ve beraber yaşayabilirler sorun olmaz.
Kusura bakmayın çok soru sordum ama bir şey daha aklıma takıldı. Erkek sandığım dişi kuş şuan 1 yaşında. Dişi ise yumurtlama yapması lazım değil miydi ? Yumurta atımı vs.

Kusura bakmayın çok soru sordum ama bir şey daha aklıma takıldı. Erkek sandığım dişi kuş şuan 1 yaşında. Dişi ise yumurtlama yapması lazım değil miydi ? Yumurta atımı vs.
Bu bilgileri nerden öğrendiğiniz bilmiyorum ama kaynağınız yanlış.

Dişi olunca illa yumurtlayacak diye bir şey yok. Kızgınlık yumurtası yapabiliyorlar o da bazı dişilerde oluyor. Her dişi kızgınlık yumurtası yapmıyor öyle.

Bu bilgileri nerden öğrendiğiniz bilmiyorum ama kaynağınız yanlış.

Dişi olunca illa yumurtlayacak diye bir şey yok. Kızgınlık yumurtası yapabiliyorlar o da bazı dişilerde oluyor. Her dişi kızgınlık yumurtası yapmıyor öyle.
Kaynak petshop olunca sanırım böyle oldu :( Teşekkür ederim bilgiler için 🙏🏻

Geri