Çiftleşmeyen Erkek muhabbet Kuşu

Ömer Tarık

Yeni Üye
Merhabalar dişi muhabbet kuşum son bir aydır sürekli yuvaya giriyor, burnu açık renkten koyu kahveye döndü burun rengi kuyruk erkeğe göre aşağıda duruyor, popo kısım'ı erkeğe göre aşağı sarktı, erkekle kurlaşmaları birbirlerinin kafasını kaşımalari, erkeğin dişiye şarkı söyleyerek ağzından yem yedirmesi gibi gözlemlediğim farklılıklar bunlar dişiyi elime alıp baktım karnında elime yumurta gibi birsey geldi önlü arkalı 2 adet fakat erkek 1 ayı geçti üstüne çıkmıyordaha öncede hic çıkmadı.Artık kapiler tüp alıp suni dölleme yapayım dedim fakat bugün erkeğin anüsünü elimle hafiften sıktım bir kaç kez döl yok kupkuru acaba erkek kısır olabilir mi? Sorum bu yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam poposunu sıkarak kısırlık teşhisi yapılamaz. Bir ihtimal siz görmeden çiftleşiyor olabilirler. Bence şuan kuluçka sürecine müdahale etmeden bekleyin. Yumurtalar dölsüz çıkarsa o zaman ikinci kuluçkaya önlem alınır. Ayrıca nasıl beslediğinizi de yazın. Kullandığınız Takviyeler vs.

Hocam poposunu sıkarak kısırlık teşhisi yapılamaz. Bir ihtimal siz görmeden çiftleşiyor olabilirler. Bence şuan kuluçka sürecine müdahale etmeden bekleyin. Yumurtalar dölsüz çıkarsa o zaman ikinci kuluçkaya önlem alınır. Ayrıca nasıl beslediğinizi de yazın. Kullandığınız Takviyeler vs.
Cevap için teşekkürler Selçuk hocam ozaman herhangi bir müdahalede bulunmadan bekliyorum.
Garden mix'in
Nijer tohumu
Kenevir tohumu
Sağlık tohumu
Yulaf tohumu
Budgies yemi
Ouik marka condition yemi ve gold wings yemlerini karıştırıp veriyorum.
Haftada 2 kez hazır yumurta maması veriyorum.
Takviye olarakta haftada 2 kez sularına multivitamin ve b complex damlatiyorum
Dolaşım sistemi içinde diar digestive ve ımmune damlatiyorum gold wings marka.

Cevap için teşekkürler Selçuk hocam ozaman herhangi bir müdahalede bulunmadan bekliyorum.
Garden mix'in
Nijer tohumu
Kenevir tohumu
Sağlık tohumu
Yulaf tohumu
Budgies yemi
Ouik marka condition yemi ve gold wings yemlerini karıştırıp veriyorum.
Haftada 2 kez hazır yumurta maması veriyorum.
Takviye olarakta haftada 2 kez sularına multivitamin ve b complex damlatiyorum
Daha ne olsun 😂

Sularına multivitamin ve b complex damlatiyorum

Merhabalar,

Bende de Gold Wings'in Diar Digestive, Immune, Multivitamin ve B complex takviye sıvı ürünleri var.

Yalnız kuşlarıma hangisini hangi sıklıkla vermem gerektiğini bilmiyorum gerçekten. Birbirleriyle karışmaması gerektiğini biliyorum, ama her birini haftanın ayrı bir günü kullanmak da ne derece sağlıklı, bilemedim. Bu konuda nasıl bir yol izliyorsunuz?

Kuşların (bu gibi vitamin takviyeleri açısından) bazen dinlenmesi gerekmiyor mu?

Hem kanarya çiftim, hem muhabbet kuşu çiftim için soruyorum.

Sevgiler.

Kuşa sade su vermemekten çekinceniz olmasın. Bir takviyeyi aşırı doz vermediğiniz sürece suya her gün birşeyler katmanızda sakınca yok. Mesela probiyıtiği her gün kullansanız bile sorun olmaz.
Haftada 1 multi vitamin, 2 B kompleks, 3 gün de probiyotik şeklinde devam edebilirsiniz. Takviyeler antibiyotik gibi kuşu yormadığı için dinlendirmek şart değildir. Ama örneğin haftada 3-4 gün multi vitamin vermek de olmaz tabi.

Selçuk hocam çok net bir yanıt ve gayet de bilgilendiriciydi, teşekkür ederim vaktiniz ve yanıtınız için.

Geri