DİŞİ KUŞ TEK BAŞINA KULUÇKAYI GÖTÜREBİLİR Mİ

NixTalha

Yeni Üye
Dişi kuşum yumurtladı ve erkek daha önce yumurta kırma davranışına sahipti o gün de yumurta ile oynadığını gördüm o yüzden erkeği risk olduğu için ayırmak zorunda kaldım başkakafese. Dişi ardından 3 tane daha yumurta yaptı ve toplamda 4 yumurta ile kuluçkanın sonlarına geldi yani yakında yavru çıkacak ve şu ana kadar yumurtalara iyi yattı yani geçmişte daha önce de üretim yaptım yumurtalara sadık bir dişi yem yemeye de günde 2 defa çıkıyor yiyip tekrar giriyor, ayrıca ilk kuluçka deneyimi dişinin. Merak ettiğim dişi tek başına doğacak olan 4 yavruya bakabilir mi?
Bir yandan yiyip idare edebilir mi?
Besinlerini koyacağım;haşlanmış yumurta taze olarak, taze yem ve su, kursak sütü üretimi için yulaf ve kuş maması ayrıca kalamar kemiği de eksik etmeyeceğim.
Merak ettim erkeği yavrular ortalama10 günlük olduğunda koyma gibi bir planım var, dişiye yardımcı olması için. Yumurta ya karşı agresifliği olan erkeğin yavruya agresifliği olur mu diye merak ediyorum. Bu yüzden biraz çekimserim. Erkeği koymalı mıyım yoksa dişiye mi bırakmalıyım ve dişi tek başına idare edebilir mi? Götürebilir mi?

Yavrular 7 günlükken falan erkeği kafese atıp gözleyin. Eğer agresiflik ederse ayırırsınız dişi tek başına büyütür yavruları yorulur ama ciddi bir sorun da olmaz.

Mutlaka denflor ( kırmızı kutu ) ve enzim içerikli probiyotik de başlayın

Geri