dışkı değişimi

Mapazule

Yeni Üye
1ceaseu.jpeg
20ynntj.jpeg
Merhaba, kuşuma eş aldım. Ama gelen dişinin dışkıları hep değişiyor, bazen koyu yeşil bazen açık yeşil sarımsı, entrobac verdiğim zaman dışkı düzeliyor ama bir sorunu var gibi.
Bir de tünekteyken bazen öne doğru uzanıp kusma hareketi yapıyor, kustuğunu görmedim kafes tabanında da yoktu.
Yardımcı olabilir misiniz neyi var?

Kuşun güncel videosunu paylaşınız. Streamable.com veya youtube kullanabilirsiniz.

Kuşun ağzında ve dışkısında kötü koku var mı? Hassas terazi varsa ölçüm yapın.
İştah ve enerji durumu nedir?
Beslenme programını yazar mısınız detaylı,takviye vs veriyorsanız yazınız.

iştahı güzel, enerjisi de iyi epey hızlı uçuyor. versele laga kullanıyodum erkek kuşuma ona da öyle yaptım ama ishali olunca aspurla karıştırdım ve çok zayıf diye yulaf verdim çok sevdi yulafı. gerwit vitamin, entrobac probiyotik, b vitamini, sedochol ve usegano var elimde dönüşümlü kullandım ara ara. probiyotikle vitamini düzenli veriyorum. bu ara tüydeler, erkek kuşla kafesleri ayrı ama erkek kuşumun da dışkısı koyu yeşil oldu
bir de göz açıp kapamayı çok sık yapıyor yani bir kızarıklık vs yok ama
güncel dışkılarını ve videosunu paylaşıyorum, çok korkak olduğu için bu kadar çekebildim baktığımı görünce kusma hareketini bırakıyor ama iki-üç defa gördüm 1 hafta içinde

https://streamable.com/gxfywq

knzgerc.jpeg

ms4rcbp.jpeg

Eczaneden bactrim veya veterinerden ; Tetramezhatine, sulphamezathine , veya baycox gibi bir ürün alın. Eczaneden dendlor da alın. İlaçla ve sonrasında denflor ( probiyotiktir ) kullanacaksınız.

Hangisini almam daha iyi olur ona göre onu bulmaya çalışayım. Diğer kuşuma da vereyim mi ilaçlardan kafesleri ayrı ama saldığımda biraraya geldikleri oldu
Bir de bugün sabah çektim dışkı fotoğraflarını, aspur ağırlıklı besleniyor o yüzden mi koyu dışkılar ve dışkıyı peçeteyle ezdiğimde böyle parçacıklar var normal mi bunlar nedir? Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için

2x3ojef.jpeg

jo31ilx.jpeg

Hocam bi dakka işin rengi değişti son dışkılarla beraber. Kuşta büyük ihtimalle karaciğer problemi var. Kuş kaç gr ? Ve ne zamandır değişken dışkılama var ?

3 hafta oldu kuşu alalı o yüzden öncesini bilmiyorum ama geldiğinden beri dışkıları değişiyor bazen normal, bazen açık yeşil, bazen böyle koyu yeşil oluyor.
sedochol verdim en az haftada bir bazen iki. aspuru arttırdığımda koyu yeşil oluyor dışkı.
tartım yok tartamadım hocam kuş da çok ürkek, ama ilk elime aldığımda sivri göğüs kemiğini hissettim hemen ama aldığım yerde beslenememiştir belki diye düşündüm. onun dışında hareketi ötmesi güzel, sürekli erkek kuşun yanına gitmek istiyor ama bazen videodaki gibi öne doğru eğilip kusma hareketi yapıyor ya da öne doğru eğik duruyor

3 hafta oldu kuşu alalı o yüzden öncesini bilmiyorum ama geldiğinden beri dışkıları değişiyor bazen normal, bazen açık yeşil, bazen böyle koyu yeşil oluyor.
sedochol verdim en az haftada bir bazen iki. aspuru arttırdığımda koyu yeşil oluyor dışkı.
tartım yok tartamadım hocam kuş da çok ürkek, ama ilk elime aldığımda sivri göğüs kemiğini hissettim hemen ama aldığım yerde beslenememiştir belki diye düşündüm. onun dışında hareketi ötmesi güzel, sürekli erkek kuşun yanına gitmek istiyor ama bazen videodaki gibi öne doğru eğilip kusma hareketi yapıyor ya da öne doğru eğik duruyor
Denflor probiyotik, prozim plus probiyotik, powerchol almalısınız. Opsiyonel olarak da glisin öneriyorum ( olmasa da olur ama olsa çok iyi olur ). Bunları alıp karaciğere destek vermeniz lazım. Sık sık dışkı ve videosunu özellikle de kabarma halsizleşme solgun bakışlar olduğunda hemen videosunu çekip paylaşın. İlk söylediğim ilaçlara şimdilik gerek yok. Ama takipte kalmalıyız.

Glisin insa lar için olanlardan alabilir sizde kullanabilirsiniz sayısız faydaları var.

denflor u eczaneden alacağım dimi hocam? powerchol u nereden alabilirim? Bir de bu iki probiyotiği birlikte mi kullanacağım?
çok soru soruyorum kusura bakmayın hocam ama erkek kuşla biraraya gelmelerinde sıkıntı olur mu? salmadan geldiği için dişi yalnız olmak istemiyor hiç

denflor u eczaneden alacağım dimi hocam? powerchol u nereden alabilirim? Bir de bu iki probiyotiği birlikte mi kullanacağım?
Online alabilirsiniz hepsini denflor eczanede de olur ama. Evet iki probiyotiği birlikte kullanacaksınız. Erkekle aynı kafeste durabilir. D3ve dikenini günde 3-4 tane şeklinde yesin oda karaciğere fayda sağlayacaktır.

Her gün denflor 50 ml suya 1/4 saşe, 5 damla prozim plus 10 damla powerchol. 10 gün kadar bu şekilde sonra powercholü 2 günde bire düşürüp ara günlerde de carnispeed vermenizi öneririm. Oda 10 damla. Önceki mesajda carnispeed yazmayu unutmuşum.

Geri