Zemine yumuşak birşey serin bari yumurta kırılmasın. Umarım tıkanma yoktur. Yarın bilen birine götürüp yumurtayı çıkarttırın. Kuşa D vitamini magnezyum bakır kısaca multi mineral ve B kompleks takviyesi yapın.Arkadaşlar yumurta geliyor. Ve sanırım kuş zorlanıyor. Yapmam gereken bir şey var mı yuvalığa girmedi.
Hocam yağladım popo kısmını ama şuan ıkınma hareketini bıraktı. Bugün yapamazsa yarın dediğiniz gibi yapacağım.Zemine yumuşak birşey serin bari yumurta kırılmasın. Umarım tıkanma yoktur. Yarın bilen birine götürüp yumurtayı çıkarttırın. Kuşa D vitamini magnezyum bakır kısaca multi mineral ve B kompleks takviyesi yapın.
Zeytinyağı uyguladım hpcam.Kuşlarda Yumurta SıkışmasıKuşlarda yumurta sıkışması sık görülen ve acil müdahale gerektiren bir durumdur. Kuşunuz çiftleştikten sonra, ortalama bir yumurtlama süresi olur. Bu süreçte kuşunuzu gözlemleyerek yumurta kontrolü yapmanız önemlidir. Örneğin muhabbet kuşlarında yumurtanın gelme süreci 1 ila 2 hafta arasındadır fakat 10 günü geçen her gün sıkışma ihtimali de artar.
![]()
Not: "Benim kuşumun eşi yok, bu yüzden yumurtlamaz ve yumurta sıkışması da...
- BeautiBird
- acil yumurta sıkışması kuşlarda yumurta sıkışma tedavisi kuşlarda yumurta sıkışması kuşlarda yumurta sıkışmasına evde çözüm kuşlarda yumurtlama sorunu kusum yumurtladi kuşum yumurtlayamıyor papağanım yumurtlayamıyor yumurta sıkışması yumurta sıkışması tedavisi
- Cevaplar: 8
- Forum: Muhabbet Kuşu Bakımı ve Beslenmesi
Kuşunuzun durumu sıkıntılı görünüyor. Yukarıda yazdığım makaleyi okuyup bir an evvel uygulama yapmanızı öneririm. Zaten basit. Güçlü bastırma yapmayacaksınız. Yumurta kanalını açın en azından(makalede yazıyor),gerisi gelir.Zeytinyağı uyguladım hpcam.
Niye sıkıntılı hocam?Kuşunuzun durumu sıkıntılı görünüyor. Yukarıda yazdığım makaleyi okuyup bir an evvel uygulama yapmanızı öneririm. Zaten basit. Güçlü bastırma yapmayacaksınız. Yumurta kanalını açın en azından(makalede yazıyor),gerisi gelir.
Bu sabah @Hypnos ‘un paylaştığı durumun aynısını yaşadım. Dişi kuşumun tünekte ıkındığını görünce, hemen tünekleri çıkarttım. Izgaranın üzerine inip 2 dakika sürmeden yavaşça yumurtladı. Bende tahminen 3-4 dakika sonra yumurtayı alıp yuvaya yerleştirdim. Dişiyi de yuvaya yönlendirdim. Yumurtayı kenara itmiş ve yumurta normalde olması gerekenden çok daha sivri, ince uzun bir yapıda görünüyor. Acaba yeni yumurtlandığı için bu şekilde olması normal mi?Daha önce hiç yaşamadım böyle bir şey. Sanki dışkılayacak gibi yapıyor ama dışkılamıyor. Yumurta olma şüphesi var mı? Ne yapmam gerekiyor biraz rahat mı bırakmalıyım?
Video
Müsaadenizle bir soru daha eklemek isterim.Bu sabah @Hypnos ‘un paylaştığı durumun aynısını yaşadım. Dişi kuşumun tünekte ıkındığını görünce, hemen tünekleri çıkarttım. Izgaranın üzerine inip 2 dakika sürmeden yavaşça yumurtladı. Bende tahminen 3-4 dakika sonra yumurtayı alıp yuvaya yerleştirdim. Dişiyi de yuvaya yönlendirdim. Yumurtayı kenara itmiş ve yumurta normalde olması gerekenden çok daha sivri, ince uzun bir yapıda görünüyor. Acaba yeni yumurtlandığı için bu şekilde olması normal mi?
Maalesef hocam. Kalamar kemiği, kalsiyum blok, kuş kömürü ve kum (kaliteli markalardan değil) veriyorum.Hocam kuş muhtemelen mineral eksikliği yaşıyor. Multi mineral desteği veriyor musunuz ?
Evet hocam her türlü takviyesini veriyorumHocam kuş muhtemelen mineral eksikliği yaşıyor. Multi mineral desteği veriyor musunuz ?