dönük boyun

livanur3781

Yeni Üye
merhaba kuşumun 1 2 ay kadar önce gece 5 6 gibi boynu dönmüş olarak kafesinde buldum. 5 veteriner gezdim yine bugün bi veterinere daha sordum bana felç sinirsel beyinle ilgili doğuştan veya tutukluk olduğunu söylediler. hiç biri belli birşey söyleme ilaçta vermediler. bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim🙏🏻https://streamable.com/pstbmv

Son düzenleme:
Merhaba,geçmiş olsun.Kuşun dışkı resminide ekler misiniz?
Neler yiyor?(Yem,mama,sebze,meyve v.s.)
Takviye kullanıyor musunuz?(Probiyotik,vitamin v.s.)

Merhaba,geçmiş olsun.Kuşun dışkı resminide ekler misiniz?
Neler yiyor?(Yem,mama,sebze,meyve v.s.)
Takviye kullanıyor musunuz?(Probiyotik,vitamin v.s.)
kafesini yeni temizledim dışkısı maalesef yok😔 yarın sabah hemen atarım. sebze meyve veriyorum genelde haşlanmış yumurta veriyorum yemini normal yiyor gibi izledim. vitamin hiç kullanmadım 1 2 hafta kadar mineral plus kullandım ama 4 ay fln olmuştur

Kuşta kusma,kusma hareketi,ağzında veya dışkısında koku var mı?Kafes tabanına kağıt havlu koyun 3-4 dışkısı olsun flaşsız çekip bugün eklemeye çalışın.

Kuşta kusma,kusma hareketi,ağzında veya dışkısında koku var mı?Kafes tabanına kağıt havlu koyun 3-4 dışkısı olsun flaşsız çekip bugün eklemeye ça

Kuşta kusma,kusma hareketi,ağzında veya dışkısında koku var mı?Kafes tabanına kağıt havlu koyun 3-4 dışkısı olsun flaşsız çekip bugün eklemeye çalışın.
hayır kusma dışkıda koku yok şuan yem yiyor dışkılarsa atıcam. bana geldiginde zaten kuş uçamıyordu bundan öncede yine gece 5 6 gibi değişik birşey oldu ama düzelmişti. bugün gittigim veteriner doğuştan olabilir dedi ama yine ilaç vermedi https://streamable.com/6o9yu7

Fotoları hızlı resim com a yükleyin.
Net olsun flaşsız çekim.
Koku var mı dışkıda veya kuşun ağzında?
Kuş bir yerlere çarptı ise boynu kırılmış olabilir. Diğer bir durum ise salmonella. Lakin salmonella bu kadar uzun sürer mi bilmiyorum

Fotoları hızlı resim com a yükleyin.
Net olsun flaşsız çekim.
Koku var mı dışkıda veya kuşun ağzında?
Kuş bir yerlere çarptı ise boynu kırılmış olabilir. Diğer bir durum ise salmonella. Lakin salmonella bu kadar uzun sürer mi bilmiyorum
boyunda kırık olsa 1 2 ay dayanamaz diye biliyorum uçamadıgı için biryere çarpma ihtimali yok bence. ağızda dışkıda koku yok diye gözlemledim. bende internetten baktıgım kadarıyla salmonella diye düşünüyordum ama değil gibide. https://hizliresim.com/60clqka

Açıkçası dışkı normal değil ve bakteriyel ya da mantar hastalığı olabilir.
Swap testi yaptırsaydınız ne olduğunu bilirdik bakteriyel mi fungal hastalık mı diye..
Antibiyotik kullanılmasını öneririm. Selçuk bey de bi baksın @Selçuk YÜKSEL

Kontrollü gitmek istiyorum diyorsanız swap testi yapacak bir veteriner kliniği bulun. Kursaktan sürüntü alıp bakıyorlar ve yeni yaptığı dışkı inceleniyor. Bakteri mi var mantar mı,bu swap testinde çıkıyor. Sinir sistemini etkileyen bakteri de var. Bir baktırın imkan varsa. Bu arada gittiğiniz 5 veteriner kuşu nasıl muayene etti? Röntgen vs çekildi mi?

Kontrollü gitmek istiyorum diyorsanız swap testi yapacak bir veteriner kliniği bulun. Kursaktan sürüntü alıp bakıyorlar ve yeni yaptığı dışkı inceleniyor. Bakteri mi var mantar mı,bu swap testinde çıkıyor. Sinir sistemini etkileyen bakteri de var. Bir baktırın imkan varsa. Bu arada gittiğiniz 5 veteriner kuşu nasıl muayene etti? Röntgen vs çekildi mi?
hayır hiç birşey yapmadılar sadece tahminlerde bulundular. yine bir ihtimal birşey söyleseler onun peşinden gidecektim ama hiçbirşey söyledilerde yapmadılarda kos koca şehirde bir tane düzgün veteriner yok. son çare buralara soruyorum. bidaha götürmem büyük ihtimalle kuş zaten zar zor duruyor söyledikleri yaptıkları birşeyde yok.

Kuşa 4 ayda bir takviye yapılmaz hocam kabız olur maazallah. Siz 4 yılda 1 yarım doz takviye yapın eğer kabız etmese 4 yıl sonra tekrar verirsiniz.
Elinizde madem mineral takviyesi varmış neden vermiyorsunuz?
Eczaneden bactrim ( reçetw istenir ), triflucan ve denflor ( kırmızı kutu her halükarda alın ) veya veterinerden enroflaksasin veya amoksisilin etken maddeli antibiyotik alın. Ayrıca bt amin forte ve peozim plus alın. Mesajımı görür görmez suyuna mineral katın. Marketten epsom tuzu ( ingiliz tuzu ) alın. İngiliz karbonatıyla karıştırmayın ama. İkisi farklı şeyler biri tuz biri magnezyum içerir.
Alınca dozlarını yazarız..

Kuşa 4 ayda bir takviye yapılmaz hocam kabız olur maazallah. Siz 4 yılda 1 yarım doz takviye yapın eğer kabız etmese 4 yıl sonra tekrar verirsiniz.
Elinizde madem mineral takviyesi varmış neden vermiyorsunuz?
Eczaneden bactrim ( reçetw istenir ), triflucan ve denflor ( kırmızı kutu her halükarda alın ) veya veterinerden enroflaksasin veya amoksisilin etken maddeli antibiyotik alın. Ayrıca bt amin forte ve peozim plus alın. Mesajımı görür görmez suyuna mineral katın. Marketten epsom tuzu ( ingiliz tuzu ) alın. İngiliz karbonatıyla karıştırmayın ama. İkisi farklı şeyler biri tuz biri magnezyum içerir.
Alınca dozlarını yazarız..
4 ayda bir vermiyorum kuşun böyle bi sorunu yoktu. veterinerlerde hiçbirşey söylemeyince birşey vermedim. elimdeki mineralin tarihi geçmiştir artık diye düşünüyorum yenisini alırım denerim teşekkür ederim🙏🏻

bu kadar ilaç kuşa fazla gelmezmi? şuan bünyesi zayıf sonuçta yavaş yavaş başlasak daha iyi olmazmı

şu tavra bakın hiç konuşmayın böyle yapacaksanız aklıma takılan birşeyi yazdım ve beni tersliyorsunuz. ne gerek var sizin gibi insanlara burda. sözde yardım ediyorsunuz. ukalasınız.

Selçuk beyin yazdığı her şeyi almaya çalışın,alınca yazın.
Antibiyotik için reçete isterler onu almak uzun sürebilir. Triflucan veya mikostatin reçete gerekmez,triflucan alın bulamazsanız mikostatin alın. Sabah 1 damla akşam 1 damla ağzına damlatın ilaçtan. Kuş suyundan içiyorsa ağzına değil suluğuna ilaç katın,50 ml suya 8 damla bu ilaçtan ekliceksiniz. 14 gün kullanın triflucan ya da mikostatin hangisini alırsanız artık,birisini alacaksanız.
Antibiyotiği de alırsanız yazarsınız buraya tekrardan.
Multivitamin, enzim içerikli probiyotik,karaciğer koruyucu (Röhnfried Sedochol olabilir 30 ml yeterli),bt amin forte Röhnfried (30 ml) alın. Multimineral takviyesi de alın ama içeriğinde multivitamin olmasın bulabilirseniz.
Probiyotik olarak denflor alın ve kanatlı oil prozim plus alın kendi sitesinden alabilirsiniz. Bütçem yok derseniz sadece kanatlı oil ya da denflor birisini alın o zaman.

Grpet ürünleri, Karadenizpet.com, Akyolkardeşler gibi sitelerden temin edebilirsiniz..

Alınca buraya yazın

şu tavra bakın hiç konuşmayın böyle yapacaksanız aklıma takılan birşeyi yazdım ve beni tersliyorsunuz. ne gerek var sizin gibi insanlara burda. sözde yardım ediyorsunuz. ukalasınız.
Haklısınız hiç karşılık bekkemeden yardımcı olmaya çalışalım, sonrada hakeret görelim iyi valla. Kuş ne halde siz dönmüş bana ağır gelmez mi diyorsunuz. Madem korkuyorsunuz ilaçtan sizin ne işiniz var burda?

Geri