Erkek kuş isteksiz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Cabbar59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cabbar59

Yeni Üye
Merhabalar.
3 yaşında dişi kuşumuza 1 ay önce eş aldık. Alışma süreçleri gayet güzel yem kusma, kafa kaşıma, yan yana durma var... Dişi kuşumuz yanaşıyor erkek çekingen ve isteksiz gibi. Dişi kuşta yuvalığa girmiyor... Dal darı koydum yuvalık girişine ama dal darıyıda yemiyor..
En önemlisi aldığım erkek kuş yaşlı gibi gelmeye başladı bilen varsa yardım edebilir mi? Teşekkürler

Kuşların güncel videosunu video sesi açık olarak paylaşın ve son dışkılarını da flaşsız çekip atın.

Hızlı resim com
Streamable.com veya youtube

Video net değil ama yeşil kuş dişi görünüyor,diğerinin dişi olduğu net. 2 dişi var yani. Yeşil kuşun yüzünü yakından çekip paylaşın

Erkek diye verdiler damızlıkmış yaşlı sandım ben ama inş dişi değildir
İlginize teşekkür ederim

Görüntü kalitesi düşük. Kuşu elinize alıp yakından net şekilde flaşsız foto çekin.
Burun kısmını net görmem lazım.

Hızlı resim coma yükleyip fotoyu buraya link atın.

Link açılmıyor hatalı işlem.

Foto yüklendiğinde altta link veriyor zaten onu kopyalıcaksınız

Kuşlarınız birbirini kabul etmiş lakin erkek obez. Kilo vermesi lazım. Hassas terazi varsa ölçer misiniz

Dediğim gibi,kuşlar birbiriyle anlaşıyor sizin yazdığınızın tam aksine. Videoda öyle.
Erkek kuş obez. Zayıflaması lazım. Hassas terazi alıp haftada 1-2 kere ölçüm yaparak kontrol etmeniz iyi olur kuşlarınızı. 35 gr altına düşmemeli. 60 gr ve üzeri obez.
İri ırklı kuşlar için (jumbolar) bunlar 50 gr civarı olabilirler ama küçük ırkların 50 gr olması onlar açısından obezite sayılır.
Yeşil kuş çok şişman. Bol bol uçup hareket etmesi lazım.
Probiyotik alın haftada 3 kere verin,kanatlı oil prozim plus olabilir.
Röhnfried carni speed alın haftada 2 kere verin. 30 ml alabilirsiniz.
Multivitamin ve b vitamini kompleksiniz var mı bilmiyorum,onları yazmadım. Zaten kullanılması gereken şeyler.
Haftada 1 multivitamin, haftada 2 b vitamini kompleksi.

Dal darı vermeyin iki kuşa da,karbonhidrat değeri yüksek üründür kilo alımına sebep olabilir.
Yeşil sebzeleri yiyebilirler roka semizotu marul tere vb..

Kilolu kuşlarda üreme sorunları olabilir.

Obez kuşlarda karaciğer sorunları olabilir. Karaciğer koruyucu da alın. Röhnfried sedochol olabilir. 30 ml almanız yeterli olur.

Akyolkardeşler, Grpet Ürünleri,Karadenizpet.com gibi sitelerden alabilirsiniz.

Geri