Geceleri kuluçkaya yatmamak!

Musa bakır

Meraklı Üye
Merhaba arkadaşlar ve abiler. Çiftimden ağustos 22 ile 30u arasında toplam 4 yumurta aldım ancak ilk iki yumurtayı attı ve şuan kalan 2 yumurtaya kuluçkaya yatıyor. Ancak aklıma bi soru takıldı, dişi muhabbetim gündüzleri arada dışarı çıkmakla beraber sık sık kuluçkada kalıyor ama hava karardığında dışarı çıkıyor ve dışarda uyuyor. Sizce bu normal bişeymi, geceleri kuluçkaya yatmaması yumurtaya zarar vermezmi acaba ?

Normal değil tabiki.. İlk kez mi yumurtluyor ? Bazen ilk kuluçkalarda sorun olabiliyor. Yaz olduğu için küçük bir ihtimal yumurtalar canlı kalmış olabilir. Siz her yumurta için ayrı ayrı 6 gün hesabıyla kontrol edin en sağlıklısı son yumurta gününden itibaren 6 gün sayın yumurtalar boşsa alın altından tekrar yumurtlasın belki ikinci kuluçkası düzgün olur.

Evet ilk yumurtası. Kontrol etmeyede korkuyorum ilk 2 yumurtasına bakmıştım ikisinide attı. Sadece 1 kere yuvalığın kapağını açtım geri kapatmıştım dahada rahatsız etmemiştim. Son 2 yumurtasındada hiç bakmadım onlar duruyo. Dün gece bakmıştım ama yumurtaları elime almadım, gece bakınca sorun etmiyo, sanırım karanlık olduğu için baktığımı görmüyo. Bu gece dediğinizi yapıp bi bakıcağım umarım doludur ve elime aldığım için atmaz

Çay kaşığıyla alın elinizi değdirmeyin elinizin kokusunu almasın yumurtadan. Yada bekleyin son yumurtadan itibaren 21 gün sayıp çıkmamışsa alın yumurtaları.

Dediğiniz gibi 21 gün bekliyim risk almıyım. En azından olmasa bile sebebi ben olmadığım için içim bi nebze rahat olur. İlgi ve âlâkanız için ayrıca teşekkür ederim

Rica ederim sabır çoğu şeyin ilacıdır.

Geri