kafesin artıları: tül takmaya gerek yok kuş kafes tabanında takılırken rahatlıkla görebilirsiniz. yemlikleri güzel, kafesin tabanına yerleştiriliyor. suluğunu bilmiyorum çünki kutudan çıkmıyor. ama ben eski suluğumu taktım sıkıntı yok. geniş bir kafes ve dikdörtgen formlu en ideal kuş kafesi şekli yani yuvarlak ya da çatılı falan olunca kullanışsız oluyor. en ideal ve geniş kafes şekli dikdörtgen, kare. ve telleri çok kaliteli. pirinç tel ya da boyalı tel kuşlar için zararlıymış. önde büyük iki kapısı var. iki kapıyı da açınca iki eliniz rahatça kafese giriyor.( ben şu anda kuşu alıştırmak için kafesin içinde parmaktan parmağa çıkma alıştırmaları yapıyorum)
kafesin eksi yanları: yuvalık takılamıyor deniliyor ama takan da var iki kapısı var önde bunların birine takılabilir. ki bir arkadaş yapmış bu forumdan. kuş tabandayken yukarıya tırmanarak çıkamıyor ille uçması lazım çünkü kafes yan duvar bitiminde tel yok plastik hazne var malumunuz. bu çok önemli olmamakla birlikte bir diğer eksiği bence kafesin plastik kısımları.. kafes üstü nerdeyse tamamı plastikle kplı. eğer kafes masada duruyorsa ve siz ayakta kuşa bakıyorsanız kuşu görme şansınız yok.

ben bunun için tünekleri biraz aşağı aldım bu kez de kapıların tutturma yerlerinde önde iki plastik parça var beyaz, onlardan görünmüyor kuş. oturarak baktığımda da o plastiklerden göremiyorum... ben orijinal tüneklerini kullanmadım. bu forumdaki kimse uygun bulmuyor. daldan tünek takmak istedim bu kez de kafes kapısı çok büyük olduğundan tüneğin bir ucu illa kapıya denk geliyor.. ben de uzunca bir dalı yanlamasına boydan boya taktım ama çok da beğenmedim böyle.
bunlar benim 2-3 günlük gözlemlerim. takdir size kalmış.