Hint Bülbülü detaylı bakım hk.

deksar

Yeni Üye
Değerli üstadlar merhabalar.

Bir çift hint bülbülü kuşumuz var evimizde, 6 yumurta yaptılar birer gün arayla, her biri de çıktı, anne ve baba besliyor yavrularını. Yumurta maması yapıp veriyorum, güzelce yiyorlar. Sularını günlük yeniliyorum, Gold Wings multivitamin katıyorum (bu ürün ne derece iyi, bilemiyorum).

Fakat bit, parazit gibi durumlara karşı herhangi bir önlemim yok. Bu kuşlara probiyotik vermeli miyim, bilgim yok.

Bu konuda, özellikle hint bülbülü türü kuşlar için bilgilerinizi rica ediyorum. Tüy dökümü süreçleri sağlıklı geçsin, bit ve parazitten etkilenmesin diye hangi ürünü kullanmalıyım? Önereceğiniz ürünü veya ürünleri online satın alacağım.

Banyo yaptıkları suya elma sirkesi karıştırmam önerildi, sonra bunu önermeyen oldu.. Kuşçu sprey verdi, forumda özellikle spreylerden kaçının denilmiş çoğu yerde, tereddüt ettim kullanmadım burayı okuduktan sonra.

Bu hususlarda önerilerinizi rica ederim.

Bir ikinci sorum, yavrular büyüdükten sonra ayrı bir kafese alacağım ve mevcut yuvayı çıkaracağım, içindeki yuva kıllarını atıp hasır yuvayı güzelce bir yıkayıp kaldırırım bir süreliğine, dişi kuş dinlensin diye. İçindeki yuvayı bozunca, ileriki aylarda tekrar yuvalığı takınca dişi kuş yeniden yuva yapar mı yoksa kızıp küser mi acep?

Yoksa yuvalık sürekli dursun mu? Biraz da iç hijyen açısından çıkarıp içini boşaltıp yıkayıp kaldırmayı düşünüyordum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Tabiki probiyotik kullanın. Ayrıca geniş içerikli bir multi vit de kullanın. Örneğin vitabol. Yumurtayı mama şeklinde değilde nemlendirmeden verin. Nemlenirse çabuk bozulur. Mamaya kattıpınız sebzeleri de ayrı verin.

Sayın Selçuk hocam çok teşekkür ederim değerli yanıtınız ve görüşleriniz için. Hint Bülbülü türü kuş özelinde, hangi probiyotik'İ önerirsiniz? Vitabol'u not ettim.

Yumurta maması için; 15 dakika haşlanmış yumurta akı/sarısı zarından ayrılmış kabuğu soyulmuş, galeta unu, az biraz mavi haşhaş ve az nijer tohumu, öğütülmüş toz halinde keten tohumu ve Hero Baby bebek maması karışımı kullanıyorum. Havuç karıştırmıyorum.

İlgili bebek maması şu şekilde:
Hero%20Baby-TR-Cereal-PDP-Su%CC%88tlu%CC%88%208%20Tah%C4%B1ll%C4%B1%20Meyveli%20200-%20Product%20Packshot.png

Severek yediklerini söyleyebilirim ama ne derece sağlıklı bir karışımdır, siz daha iyi bilirsiniz. "Nemlendirmeden verin" derken pek anlayamadım doğrusu, affola. Tam olarak nasıl yapılmalı?

Sevgiler, iyi akşamlar.

Bisküvi katmayın mesela. Ben sebze meyve katarak verdiğinizi sandığımdan nemlendirmeyin demiştim. Bisküvi şeker içerdiği için vermemeniz daha iyi olur 👍

Geri