İç parazit zorunluluğu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deksar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deksar

Yeni Üye
Sevgili dostlar merhaba. Kanarya kafeslerimi çok sık bir şekilde elma sirkesiyle yıkayıp, altlarındaki mısır granülü kirlenmeden yeniliyorum, tahta tünekleri de elma sirkesiyle sıkça temizliyor ve kuruluyorum. Sulukları da zaman zaman geceden toplayıp, elma sirkeli suda bekletip sabaha durulayıp tazeliyorum.

Bu temizlik hususları göz önünde bulundurulduğunda, kuşlarda yine de iç parazit gelişimi söz konusu olur mu?

Nilverm, mintiverm gibi ilaçları kullanmaya çekiniyorum doğrusu, elimde hassas gramaj terazisi yok ve örneğin 1 litre suya (kanarya kuşu düşünülerek) kaç gram katılmalı, bulamıyorum, bulsam bile kaşıkla vs tutturmak mesele.

Kanarya gibi daha küçük kanatlı hayvanlara hitaben önerebileceğiniz daha güvenli bir iç parazit ilacı varsa ismini rica ederim.

Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleme:
1-) Sirke dezenfektan değildir, yetersiz ürün.

2-) Parazit damlaları var,veterinerde yaptırın veya satın alın zaten hem iç hem dış parazitler içindir. İvermectin etken maddeli olması lazım. İvomec alınabilir,zimec alınabilir.
Ense derisine 1 damla. 15 gün sonra tekrar 1 damla. Sonra ise 3 ay sonra 1 damla daha.

Daha sonra ise parazit yoksa kullanmaya gerek yok.

Sevgili dostlar merhaba. Kanarya kafeslerimi çok sık bir şekilde elma sirkesiyle yıkayıp, altlarındaki mısır granülü kirlenmeden yeniliyorum, tahta tünekleri de elma sirkesiyle sıkça temizliyor ve kuruluyorum. Sulukları da zaman zaman geceden toplayıp, elma sirkeli suda bekletip sabaha durulayıp tazeliyorum.

Bu temizlik hususları göz önünde bulundurulduğunda, kuşlarda yine de iç parazit gelişimi söz konusu olur mu?

Nilverm, mintiverm gibi ilaçları kullanmaya çekiniyorum doğrusu, elimde hassas gramaj terazisi yok ve örneğin 1 litre suya (kanarya kuşu düşünülerek) kaç gram katılmalı, bulamıyorum, bulsam bile kaşıkla vs tutturmak mesele.

Kanarya gibi daha küçük kanatlı hayvanlara hitaben önerebileceğiniz daha güvenli bir iç parazit ilacı varsa ismini rica ederim.

Teşekkürler şimdiden.
Genelde yoğun olmayan kuş sayılarında iç parazit uygulaması şart değil. Zaten temizliği de iyi takip ediyorsunuz. Yapabilirseniz haftalık veya aylık olarak ağırlık ölçümü yapıp kaydedin. İç parazit gibi subklinik ilerleyen hastalıkları erken fark edebilmek adına ağırlık takibi önemlidir.

Elma sirkesi pek iyi temizlik malzemesi değil. Sebze verirken pestisit arındırmak adına kullanılabilir ama genel temizlikte bakteri, mantar, parazit üçlüsüne dair güçlü bir etkisi yok. Virkon-S benzeri bir dezenfektan kullanıp (iyice durulamaya dikkat edin) rutin temizliğinizi yaparsanız daha iyi olur.

Geri