Oyun amaçlı değil. Dişi yuvasını kuluçkaya hazırlıyor çiftleşme döneminde görülen belirtilerdendir. Yuvanın içerisini ve giriş çevresini sürekli kemirir kendince hazır hale getirir. Yuıvanın içine az miktarda hamster talaşı koyun yine kendi istediği gibi düzenleyecektir.
Dedikleriniz aynen tekrarliyor yuva girisini kemirior iceride tıkır tıkır biseyler tapiyor arada yuva deliginten erkekle opusup kaşıyor erkek dişini dişi tekrar yuvaliga dönerek tikir tıkır seyler yapmaya devam ediyor su an erkekte yuvaliga giriyor benim bu aşamada yapmam gereken bişey var mi ? Talaş koydum , yem ve su haricinde ilgilenmiyorum
Bunlar hep yavru vermeye yönelik işaretler. Dişi yuvalıktan kafasını çıkartıp erkeğin onu beslemesini bekler. Erkekte dişiyi yuvayla ilgilenirken ve kuluçka döneminde anlattığınız biçimde besler. Özel olarak yapmanız gereken şuan bir durum yok. Ancak bu evrelerde kuşları rahatsız etmeyin özellikle de dişi kuşu. Hayırlı olsun şimdiden.
Peki bu hareketlerden kac gun sonra yumurtalar gelir ciftlesmediklerine eminim
Çiftleştikten 1 hafta sonra yumurtalar gelmeye başlar. Sabahın ilk saatlerince çiftleşme gerçekleşebilir bu yüzden görmemiş olabilirsiniz. Dişinin kanatları düşmeye başlar zaten fark edersiniz son günler kala poposunda şişlik olur kanatlarda epey düşer.