Kanat titremesi, kanat açıklığı, sıvı dışkı

NeslihanA

Yeni Üye
exp8ri.jpeg
rs3axf.jpeg
Merhaba öncelikle herkese hayırlı günler dilerim. İki muhabbet kuşumda da kanat titremesi var. Erkek olanda buna ek olarak ayaklarda yoğun ateş ve kanat açıklığı var.
Dişi olanda sadece kanat titremesi var. Dişi zaten 45 gündür kursak mantarı tedavisi görüyor. Erkek olana da önleyici tedbir uyguluyoruz.
Solunum problemleri olduğu için veteriner önerisiyle nebülle ventolin veriyorum.
Dışkıları bazen su gibi arada beyazlık oluyor dışkı kuruyunca yapışkan gibi oluyor, bazen ise buraya eklediğim gibi koyu yeşil sulu dışkı oluyor.
2 gündür normal katı dışkı yok.
İkisi de çok su içiyor ve ikisi de çok halsiz, erkek kuşum çok hareketli bir kuş iken şuan asla oynamak istemiyor.
Oda sıcaklığı 25 derece %30 nem oranında. Bakteriyel bir hastalık mı bilmiyorum. Virkon S ile hazırladığım spreyle gün içinde dışkıladıkları herşeyi dezenfekte ediyorum. Sularına entrobac ekliyorum. Daldarı, yulaf biraz da tohum yem yiyorlar. İkiside benim için çok kıymetli lütfen geç kaldınız gibi yanıtlar olmasın onları zor şartlardan çıkarıp sahiplendim. Başka tavsiyeleriniz varsa açığım. Bulunduğum şehir küçük bir doğu ili kanatlı veterineri yok, batıda kanatlı veterinere online görüşebildiğim kadar gösteriyorum. Erkek 42 gram dişi 39 gram

Son düzenleme:
45 gündür kursak mantarı tedavisi mi?
Bu çok fazla. Eğer megabakteri ise hadi anlaşılır 45 gün.
Kursak mantarı belirtileri var mıydı,teşhisi kim ve nasıl koydu? Swap testi yapıldı mı?
Halen daha öğürme kusma ağızda koku vs var mı?
Kullanılan ilaçların ismi nedir ve ne dozajda kullanıldı?

Vakit kaybı yaşamamak adına şimdi suluklarını alın. yarın ilk iş eczaneden %2 lik iyot damla alıp yarım suluğa 1 damla şeklinde takviye olarak verin. Yarın akşam gözlediğiniz gelişmeleri yazın..

Geri