Karın şişliği

Elifglcö

Yeni Üye
Merhaba mıhabbet kuşumda yaklaşık 9 ay önce tuvaletinde yem vardı ve herşey böyle başladı o zamanlar ben ona çokda iyi olmayan ucuz yem alıyodum ve aspur veriyordum sonra probiyotik ve multivitamin ile bu sorunundan kurtulduk ve yemini de değiştirip vitakraf yeminden aldım beyaz kuş kumu kullanıyodum onun yerinede giritli kuş kumu aldım gaga taşınındeğiştirdim kalamar kemiği aldım ancak o günden bugüne kadar her yemek yediğinde yukarıdaki tüneğüne çıkıp önünde asılı olan tespiğine doğru öğürüyodu ama sonra yine kendine haline gelip konuşuyo enerjisi falan hep yerinde ki halada öyle ama karı. Kısmında bi şişlik var ve üst başlangıç kısmı sarı renkte ve tuvaletindede arda bir yeşil olan kısımda beyazlıklar oluyo acaba muhabbet kuşumda tümor olabilirmi bu durum hakkında bilgisi olan bana yardımcı olsun lütfen ( bu arada kuşum 6 buçuk yaşında)

fotoğraf yüklerseniz daha iyi olurdu

Fotograf hızlıresim.com.
Video streamable.com
Net görüntülerini paylaşın ki ne olduğunu tahmin edebilelim. Ayrıca günlük uçup uçmadığını genel besleme diyetinizi tam yazın

Günlük olarak sabah öğle akşam düzeli salarım beslenme diyeti ise vitakraf yem kullanıyorum giritli kumu var kalamar kemiği var ama yemiyor onun dışında haftada 1 olmak üzere yumurta ve salatalık tarzı veriyoeum birde multi vitamin ve probiyotik kullanıyorum daha önce daldarıda almıştım ama hiç yemediği için kaldırdım

Günlük olarak sabah öğle akşam düzeli salarım beslenme diyeti ise vitakraf yem kullanıyorum giritli kumu var kalamar kemiği var ama yemiyor onun dışında haftada 1 olmak üzere yumurta ve salatalık tarzı veriyoeum birde multi vitamin ve probiyotik kullanıyorum daha önce daldarıda almıştım ama hiç yemediği için kaldırdım

Kaç kere vitamin veriyorsunuz ne ölçüde? Her gün suluğu yıkayıp suyu tazeliyor musunuz? Kuşunuz kaç gr? Ayrıca güncel videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı 6-7 tane yeni dışkısının fotoğrafını paylaşın. Video için streamable.com sitesini kullanabilirsiniz

Kuş kilolu sık sık uçmaya teşvik edin iyice yorun önce egzersiz yqptırdıktan sonra.

Eğer kilolu olmadığını düşünüyorsanız. Hassas terazi ile tartın. 45'in üstü kilolu 60'ın üstü obezdir.

Öğürme dediğiniz hareketi yaparken video çekip paylaşın. Kur kusması olabilir. Kuşun kilosunun fazla olduğu aşikar. Probiyotik verme sıklığını arttırın ve notmalde tam dolu suya katyığınız kadarını yarım suluğa katarak verin.

Öğürme dediğiniz hareketi yaparken video çekip paylaşın. Kur kusması olabilir. Kuşun kilosunun fazla olduğu aşikar. Probiyotik verme sıklığını arttırın ve notmalde tam dolu suya katyığınız kadarını yarım suluğa katarak verin.
Kusma hareketini yakalayıp çekemedim ama genelde yemek yedikten sonra yukarı çıkıp yapıyor ama mesela bugün yapmadı sadece kur kusması yaptı . Kilosunuda hassas tartıda ölçtüm 50 gram çıktı dediğiniz gibi kilolu çıktı probiyotik ve multivitamin olarakda bunları kullanıyorum miktar olarak nasıl kullanmalıyım bunları yani ben yarım suluğa probiyotiği pirinç tanesi olarak kullanıyodum multivitaminide 2,3 damla yarım suluğa damlatıyodum bunları kafama göre bir hafta birini bir hafta birini kullanıyorum giritli kum olarakta resmini koydum yukarı onu kullanıyorum ama ne kadar sağlıklı bir kum bilmiyorum

Probiyotiği haftada 2 -3 defa vitamin haftada 1

Peki o şişlik yüzden durduk yere ölmez dimi yani vitaminleri bir düzene otutturup öylemi gözlemlemeliyim vitamin dışında verdiğim giritli kum iyimi birde bana önerebileceğiniz sağlıklı bir gaga taşı varmı ben hep normal petshoptan açık satılıyor burda onlardan alıyorum

Peki o şişlik yüzden durduk yere ölmez dimi yani vitaminleri bir düzene otutturup öylemi gözlemlemeliyim vitamin dışında verdiğim giritli kum iyimi birde bana önerebileceğiniz sağlıklı bir gaga taşı varmı ben hep normal petshoptan açık satılıyor burda onlardan alıyorum
Ölme ihtimali düşük. Gaga taşından önce halletmeniz gereken şeyler var. O sonraki iş. Kuşa eğzersiz yaptırın sık sık.

Tamam çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için eğer şişliğinde bi değişiklik olursa büyüme veya küçülme ben tekrar yazarım

Geri