Kendilerini yarasa sanmaları hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan utku yalçın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
U

utku yalçın

Guest
Değerli arkadaşlar kuşlarım, ışıkları kapattığımda kafesin tepesine tırmanıyorlar ve orada öylece duruyorlar böyle bir durumla daha önce karşılaşan bir arkadaşım oldu mu ? Çözüm önerileriniz nedir ? Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

tüneklerden birini üst tarafa tak.

Kızışmış bir çift olduğu için ikinci bir tünek sorun çıkarabilir , bunun yanı sıra kafesin tepesine tırmanıp yarasa gibi orada hareketsiz kalmaları ve ışığı açtığımda tüneklerine inmeleri sorun.

Az bir ışık verebilirseniz odaya iyi olur korkuyorlar.

şu anda ciddi şekilde benim kuşumda da bu problem var gece oldumu çırpınıo önce bi hangi tele çarparsa orda asılı duruo alıp elime okşuyorum baya bi kasılmış oluo kaldıki biz ışık da açıyoruz ... yok mu bunun çaresi büyük sıkıntı yaratıyor kuşa geceleri

Kendilerini öyle güvende hissettikleri için asılı kalırlar arkadaşında dediği gibi az bir ışık çözüm olur

Benim paşa da hep öyle uyur.. Bir sıkıntı yok kendi nasıl rahat hissediyorsa öyle davransın..

kuş yeni ise olabilir benım kuşum da ilk geldiği 3 gün öyle yapmişti tepesinde duryodu kafesin sonradan alişti

Değerli arkadaşlar kuşlarım, ışıkları kapattığımda kafesin tepesine tırmanıyorlar ve orada öylece duruyorlar böyle bir durumla daha önce karşılaşan bir arkadaşım oldu mu ? Çözüm önerileriniz nedir ? Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

kardeşim bu aslında ciddi bir sorun tedbirini almadan kuşa güven kazandırmayıp onu sakinleştirmessen töbe olunla iletişime geçemezsin iyi gözlemle ince ince loş ışıklarla 1 hafta yat devamında yavaş yavaş ışıgı kapatarak gözlemle tünekde uyumasını sağla.

Zifiri karanlık ise onlarda psikolojik etki bırakabilir, gece lambası veya biraz olsun ışık alan bir yer faydalı olacaktır

mesele tellere asılma falan değil kafese alışamadığı için tellere asılırlar ama kafesin üstünde uyuyor olmaları da kafaslerini çok benimsemediklerini kendilerini kafesin içinde güvende hissetmediklerini gösterir. sürekli açık mı tutuyorsunuz kafesin kapağını?

benimki de öyle ama benimki ışık görmediği zamanda gidiyo salıncağına

mesele tellere asılma falan değil kafese alışamadığı için tellere asılırlar ama kafesin üstünde uyuyor olmaları da kafaslerini çok benimsemediklerini kendilerini kafesin içinde güvende hissetmediklerini gösterir. sürekli açık mı tutuyorsunuz kafesin kapağını?

benim kuş mübarek sürekli dışarda odayı kafes yaptı kendine içeri sokunca da ciyak ciyak ne zaman ışık kapanır o zaman bi şımarıklık bi uçuşlar falan :) uyku vaktini kabul etmio sanırım..

Hayır kafesin kapısı daima kapalı

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Geri