kına yeşili dışkısı var ve o kına formunda cıvık gibi

Gamze0909

Yeni Üye
Merhabalar,daha öncede buradan sözler sayesinde çok yardımınızı gördüm ve çok şükür onları atlatmıştık . Şimdi yeniden yardımınıza ihtiyacım var.Muhabbet kuşum biraz yaşlandı şuan 6 yaşında ... Ve son iki gündür bildiğiniz kına yeşili dışkısı var ve o kına formunda cıvık gibi . Bugün dal darı aldım verdim yedi de çok güzel şimdi bu baktım yediklerini kusuyor gibi çıkarıyor böyle sümüksü bı yapıyla sanki . Ama bu çıkarma işlemi kuşların dişisini veya yavrusunu besleme gibi değil sanki rahatsız olmuştu çıkarıyor gibi . Ve son 4-5 gündür çok uyuyor halsiz ve tüylerini kabartıyor. Yardımınıza ve bilginize çok ihtiyacım var simdidien çok teşekkür ederim.

Daha önce yardım almışsanız bilmeniz gerekir görsel paylaşmalısınız. Kuşun videosunu net dışkı resmi paylaşın. Muhtemelen mantar var ama emin olmak gerek.

Birde kendini baya kabartıyor Selçuk bey ve kafası sırtına dönük uyuyor sürekli uyandığında da hiç hali yok gibi gözleri canlı bakmıyor sanki

Bactrim şurup ve antigunfal ilaç var mı elinizde? Triflucan, mikostatin,zolax?
Bactrim şurup ve mikostatin alın ama bulursanız mikostatin yerine triflucan alın daha iyi çünkü.
Sabah 1 damla triflucan,sabah 1 damla bactrim. Akşam damla aynı şekilde. Günde 2 damla her birinden.
Triflucan veya mikostatin (ikisinden birini alın) 14 gün kullanın.
Tabii ilacı alınca hemen verin,yuttuğundan emin olun. Verir vermez kusar ise yeniden verin.

Kuşun güncel videosunu da paylaşın.

Streamable.com veya youtube

Yemek yemiyorsa besleme yapılması lazım.
Petşoptan besleme maması alın versele laga nutribird a21 olabilir bulursanız bunu alın. Eczaneden de insülin şırıngası alın iğneyle işimiz yok çıkarın. Kursaktan besleme biliyorsanız petşoptan 2 numaralı kuş besleme aparat alın şırıngaya takılması için.

Hızlıca triflucan şurup ve bactrim antibiyotik başlayın. 50 ml suya her birinden 5 damla katarak verin. İlaçlar gelir gelmez her birinden 1 damla 2 saat ara vererek ağzına damlatın yuttuğundan emin olun.

Burda sadece bir tane veteriner var oraya gittik bı şırınga antibiyotik,bir şırınga da vitamin verdiğini söyledi .şimdi birer damla ağzına damlatın suyuna da 3 er damla damlatın dedi . Sıcaktan da bunaldığı için öyle olabileceğini söyledi ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum şahsen daha beter üşüdüğünü düşündüm . Kafese birtane dal darı koydum yine . Onun haricinde yapabileceğim birşey var mı ? Birde çok teşekkür ederim yardımınız için Allah razı olsun

Verdiği antibiyotik adı nedir? Bilmiyorsanız sorup öğrenin buraya yazın.

Yapmanız gereken şeyleri yazdık zaten ayrıntılı. Gerisi size kalıyor. Vakit kaybetmeseniz iyi olur. Üşütme değil,enfeksiyonlu dışkı var.

Burda sadece bir tane veteriner var oraya gittik bı şırınga antibiyotik,bir şırınga da vitamin verdiğini söyledi .şimdi birer damla ağzına damlatın suyuna da 3 er damla damlatın dedi . Sıcaktan da bunaldığı için öyle olabileceğini söyledi ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum şahsen daha beter üşüdüğünü düşündüm . Kafese birtane dal darı koydum yine . Onun haricinde yapabileceğim birşey var mı ? Birde çok teşekkür ederim yardımınız için Allah razı olsun
Hala üşütne diyosunuz. Kuş hasta ve acilen dediklerim yapılmalı. Veterinerin verdiği antibiyotiğin ne olduğunu bilmediğimiz için benim söylediklerimi kullanın.

Selçuk bey , ben bir bilgi iddia etmiyorum yanlış anladınız sanırım veteriner sıcaktan olmuş olabilir dedi ben öyle olduğunu düşünmüyorum dedim çünkü titrer gibi oldu ve ayakları soğuk ondan öyle belirrttim yoksa benim ihtisaslarım bu alanda değil zaten tabi ki de uzmanlarin dediği gibi sizlerle ilerliyorum . Dediklerinizi söyledim kendilerinde olmadığı için depodan istetti yarın öğleden sonra ellerinde olabileceğini söyledi ürünleri alır almaz dediğiniz gibi ilerliycem diğer üyenin yazdıklarını da okuttum hepsinin siparişini oluşturduk.

Yemek yemiyorsa besleme yapılması lazım.
Petşoptan besleme maması alın versele laga nutribird a21 olabilir bulursanız bunu alın. Eczaneden de insülin şırıngası alın iğneyle işimiz yok çıkarın. Kursaktan besleme biliyorsanız petşoptan 2 numaralı kuş besleme aparat alın şırıngaya takılması için.

Merhabalar ,bu dediğiniz mama karışımında yumurta sarısını yenileyerek mi yapmamiz gerekmektedir onu öğrenebilir miyim

Zaten normalde bu mamayı tavsiye etmem ama acil durumlarda kullanılabilir. Siz daha pratik olacak şekilde petşoptan besleme maması alın versele laga a21 nutribird olabilir. 50 gr alsanız da yeterli olur bir süre. Gerekirse bitince yeniden alırsınız.

Selçuk bey , ben bir bilgi iddia etmiyorum yanlış anladınız sanırım veteriner sıcaktan olmuş olabilir dedi ben öyle olduğunu düşünmüyorum dedim çünkü titrer gibi oldu ve ayakları soğuk ondan öyle belirrttim yoksa benim ihtisaslarım bu alanda değil zaten tabi ki de uzmanlarin dediği gibi sizlerle ilerliyorum . Dediklerinizi söyledim kendilerinde olmadığı için depodan istetti yarın öğleden sonra ellerinde olabileceğini söyledi ürünleri alır almaz dediğiniz gibi ilerliycem diğer üyenin yazdıklarını da okuttum hepsinin siparişini oluşturduk.
Tamam sorun yok. Genelde kuş sahipleri kuşlarının hasta olduğuna ikna olmayıp ilaç başlamama taraftarı oluyorlar. Ondan öyle dedim. Diyelim Kuş ağır enfeksiyon yaşıyor. Kuş sahipleri : " kuşum üşüttü galiba vitamin verdim" falan diyolar. Bu çok yanlış bir yaklaşım..

Zaten normalde bu mamayı tavsiye etmem ama acil durumlarda kullanılabilir. Siz daha pratik olacak şekilde petşoptan besleme maması alın versele laga a21 nutribird olabilir. 50 gr alsanız da yeterli olur bir süre. Gerekirse bitince yeniden alırsınız.
Sayın hocam okuttum dediğiniz herşeyi ben taşra da yaşıyorum şuan da o yüzden istettik merkezden inşallah yarın hepsini alıp reçetelerinize uyacam şuan aç kalmasın günah üzülüyorum da o yüzden az da olsa yedircem . İlginiz ,yardımınız ve yaklaşımınız için çok teşekkür ederim tekrardan . Sizlerin önerileriyle inşallah iyileşecek yavrum

Sayın hocam okuttum dediğiniz herşeyi ben taşra da yaşıyorum şuan da o yüzden istettik merkezden inşallah yarın hepsini alıp reçetelerinize uyacam şuan aç kalmasın günah üzülüyorum da o yüzden az da olsa yedircem . İlginiz ,yardımınız ve yaklaşımınız için çok teşekkür ederim tekrardan . Sizlerin önerileriyle inşallah iyileşecek yavrum
Güncel videosunu paylaşır mısınız ve son dışkıları da.

Kuş yemek yedi mi?

Geri