Kışın cam açmak?

iBLoodyLegend

Paylaşımcı Üye
Kışın bazen odaların penceresini açıyoruz havalansın diye ama kuşların olduğu odanın penceresini açmıyoruz. Kuşlar açılan pencereden etkilenir mi? Pencerenin karşısında değiller. Hangi durumlarda etkilenirler?

Sen dün cereyanı sormamışmıydın ya ben mi yanlış hatırlıyorum 😅

ben her sabah öğlen ve akşam mutlaka bulundukları odayı havalandırıyorum.

tabi tabi, soğuk üzerlerine gelmeyecek şekilde duruyor kafesleri. mutlaka 10 dakika açık tutuyorum. temiz hava sağlıktır diye düşünerek yapıyorum.

hava akımında kalırsa cereyan olur yani nasıl anlatım ki bilemedim

sadece balkon kapısı açık kalacak şekilde havalandırıyorum. cereyan ya da hava akımı olmamalı haliyle.

Temiz hava kuşlar için şart.yakininda penceresi olan başka bir oda varsa oranın penceresini açın odalarına temiz hava gelsin.Havasiz odalarda kuşların büyük çoğunluğu solunum problemleri yaşıyor astım vb gibi

Temiz hava kuşlar için şart.yakininda penceresi olan başka bir oda varsa oranın penceresini açın odalarına temiz hava gelsin.Havasiz odalarda kuşların büyük çoğunluğu solunum problemleri yaşıyor astım vb gibi
başka odanın camını açarsam hasta olmazlar değil mi?

cereyan olması için karşılıklı iki kapının ya da pencerenin olması lazım. balkon kapısı ya da penceresi açık odanın diğer tüm kapıları kapalıysa sıkıntı ya da cereyan olmaz.

Çizdim bak

Ekli dosyalar

• 61B11B20-278C-42F5-85F4-ED8D618D9E41.jpeg
    61B11B20-278C-42F5-85F4-ED8D618D9E41.jpeg
    67.9 KB · Görüntüleme: 48
mesela kuşlar salonda ve siz salonu havalandırmak istiyorsunuz. balkon kapısını açmanız yeterli, kapıdan giren soğuk doğrudan kuşlara vurmayacak şekilde. mesela kuşlarınız yine salonda ve siz evin tamamını havalandırmak istiyorsunuz ve bütün pencereleri açtınız, o zaman kuşları rüzgarın direk vrmayacağı bir yere alın ve 10 dk süresince kafesin üstünü örtün.

bu şekilde ev

Ekli dosyalar

• bolpa.png
    bolpa.png
    13.6 KB · Görüntüleme: 44
düzeltiyorum bu şekilde*

Ekli dosyalar

• bolpa.png
    bolpa.png
    8.7 KB · Görüntüleme: 41
kuşların olduğu odanın penceresini aç ve oda kapısını kapat. 5 10 dakika havalandır o kadar.

Kuşların olduğu odayı açmıyoruz resimde işaretlediğim pencereleri açıyoruz. O pencerelerin kuşlara etkisi olur mu diye merak ettim.

abi pencereleri aç, geç kuşların yanına kafesin önünde dur yüzüne rüzgar vuruyorsa anla ki etki ediyordur.

Geri