Umut Kuşum
Yeni Üye
Merhaba yaklaşık 2 ay önce pencereme bir muhabbet kuşu geldi. Daha önce bununla ilgili konu da açmıştım. Besinsiz kalmış olma ihtimaline karşı dal darısını, vitaminini eksik etmedim. Yetişkin ve travmalı bir kuş olduğu için alıştırmak da çok zor haliyle. Bir kez ishal olmuştu. Kuşçu aspur önerdi. Aspuru da çok sevdi. Ben de bunu bir fırsat olarak kullanıp hergün günde iki üç kere elimle yedirerek kendime alıştırmaya çalıştım. Sonuç, evet öncesine nazaran biraz daha alıştı. Yemi elime alınca hemen geliyor. Ama sorun şu ki artık kendi yemini yemiyor. Sadece dal darı ve aspur. Bunları vermezsem aç duruyor. Yemliğine sadece aspur koyarsam da ölçüsüz bir şekilde yiyor. Bir zarar olmasından korkuyorum. Bazen gün boyu dışarda olduğum günler oluyor. Bu durumda aç kalmasından endişeleniyorum. Dediğim gibi yemliğine aspur koysam hiç durmadan onu yiyor. Daha önce meyve, ceviz falan da yedirmeye çalıştım. Hiçbirini yemiyor. Çok uzun oldu farkındayım ama bunun haricinde o kadar az ötüyor ki neredeyse hiç diyebilirim. Kafesinin kapısı devamlı açık olduğu halde çok az çıkıyor. Oyun oynamıyor. Kur yapmıyor. Sanki neşesiz gibi. Genelde tüneğinde uyukluyor. Onunla konuştuğumda tek yaptığı gagasını gıcırdatıp uyuklamak. Bunlar normal mi? Elimden geleni yapıyorum. Ama geldiği günden beri çok fazla gelişme olmadı.