Kur kusması alışkanlığı mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan papikuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

papikuş

Yeni Üye
Herkese iyi forumlar,

Muhabbet kuşum bir süre önce videodaki gibi bi harekete başladı. İlk zamanlarda bu kadar sık yapmıyordu ama son zamanlarda 1 tane yem alıyor yukarı çıkıp kur kusması hareketi yapıyor bir tane daha yem alıyor gidip aynı hareketi aynı yerde yapıyor. Artık her yem yedikten sonra yapıyor. Kendim yem yedirdiğimde yapmıyor bunu. Yem çıkışı, salya, kötü koku vb. yok. Enerjisi yerinde.

not: Daha önce karaciğeri ile ilgili yardım almıştım hocalarımdan sağolsunlar allah razı olsun onlardan atlattık, dışkısı düzeldi, hala powerchol, prozim ve carnispeed devam ediyorum katkı olarak.

Bu hareketi bi alışkanlık olabilir mi? Yoksa bir sorunu olabilir mi?

Videosu: https://streamable.com/fch1q2
Güncel dışkıları: https://hizliresim.com/s35qpqw

Bu alışkanlık hale getirmiş kendince. Tüneğin yerini değiştirin.

Ciddi bir sorun olmamasına çok sevindim çünkü sürekli yapıyor bunu. Dediğiniz gibi tüneğin yerini değiştirip deneyeyim bir de. Çok teşekkürler
Hasta olan kuş bu kadar canlı enerjik olmaz. İştah ve enerji durumu iyiyse, dışkıları normal ise ve öğürme kusma hapşırma tıksırma gibi hastalık belirtileri yoksa endişelenmeyin. Kuşunuz gayet enerjik. Tüneğin veya kafesin içinde düzeni değiştirin ve gözlem yapın,bakalım huyundan vazcayacak mı..

Kur kusması yapıyor. Tüneğin yerini değişseniz de yapar.

Tavanın yerini değiştirin 😂

Sorunu çözmek için illaki eş mi almak gerekli?Bizim minnoşta kafesin tavanına bile yem çıkartıyor.
Kur kusması bir sorun değil aslında. Doğası gereği yapıyor onlar,besleme içgüdüsü var kuşlarda. Ağızdan yem kusarak besliyorlar. Eşi olmayan bir kuş,eş olarak benimsediği herhangi bir maddeye de kur kusması yapabilir. Eş almak işe yaramayabilir sonuçta eşi olsa bile yine başka şeylere kur kusması yapabilirler.
Çözüm,kur kusması yapmayı alışkanlık hale getirmiş şeyleri ortadan kaldırmak,ilgisini dağıtmak.

Kur kusması sorun değil lakin haddinden fazla kusmak kendisine eziyet olur aç kalır..
Dolayısıyla kur kusmasının fazla olduğu durumlar varsa ilgi dağıtılmalı. Örneğin kafeste bir oyuncak vardır ona kur yapıp duruyordur kusuyordur,o oyuncak kafesten çıkartılmalı.

Geri