Kursak Mantarı

Yağmurbalım

Yeni Üye
Kursak Mantarı
Merhaba hocalarım
4 yaşında dişi bir muhabbet kuşum var. Annesini geçen yıl 6 ay mücadele ettikten sonra kursak mantarından kaybettim. Kendisinde iki ay önce kusacakmış gibi kursak hareketleri başladı ve 3 ya da 4 günde bir kusmaya başladı. Mantar ilaçlarına başlayıp sonuç alamamaktan korktuğum için ımmun 44 adında bir bağışıklık güçlendirici kullanmaya başladım bir buçuk aydır kusmuyor ancak kabarık ve son günlerde hareketleri artmaya başladı. Yanında başka kuşlar vardı ayırdım. Yem yemesi azaldı ve uyku süresi arttı. Yapı olarak küçük ve zayıf bir kuş. Kursak kısmını elimle kontrol ettiğimde elim kemiğe ulaşıyor ancak direk ele gelen bir kemik yok. Etrafında da yağ dokusu var. Sizin bu konuda bilgili olduğunuzu duydum. Bize de yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba forumumuza hoş geldiniz.
Anladığım kadarıyla biraz korumacı bir yapınız var. Dolayısıyla baştan konuşalım bunu eğer dediğim ilaçları söylediğim dozlarda vermeyecekseniz şimdiden söyleyin çünkü bu durumda size yardımcı olamam.

Ayrıca iyiki kuş öldükten sonra konu açmadınız. 2 aydır ilaçtan korktuğunuz için mi oyalandınız gerçekten ? Anlattığınız kadarıyla kuş son günlerini yaşıyor hatta saatleri de olabilir. Bakalım kurtarabilecek miyiz...
Kuşun videosunu streamable.com dan
Dışkı net resimlerini hızlıresim.com dan paylaşarak linki buraya yapıştırın. Hızlı davranmamız lazım çok az vaktimiz var çünkü.

Merhaba forumumuza hoş geldiniz.
Anladığım kadarıyla biraz korumacı bir yapınız var. Dolayısıyla baştan konuşalım bunu eğer dediğim ilaçları söylediğim dozlarda vermeyecekseniz şimdiden söyleyin çünkü bu durumda size yardımcı olamam.

Ayrıca iyiki kuş öldükten sonra konu açmadınız. 2 aydır ilaçtan korktuğunuz için mi oyalandınız gerçekten ? Anlattığınız kadarıyla kuş son günlerini yaşıyor hatta saatleri de olabilir. Bakalım kurtarabilecek miyiz...
Kuşun videosunu streamable.com dan
Dışkı net resimlerini hızlıresim.com dan paylaşarak linki buraya yapıştırın. Hızlı davranmamız lazım çok az vaktimiz var çünkü.

https://streamable.com/yalqu8?src=player-page-share
Hocam söylediklerinizi yapıcam lütfen yardımcı olun.
Kağıdını dün akşam 20.00 de değiştirmiştim. Resmini bugün saat 13.00 da çektim
Hocam hergün dışarı çıkarıyorum etrafıyla ilgileniyor elimden yem yiyor biraz ötüyor. Bu yüzden durumunun çok kötü olduğunu düşünmedim.

Son düzenleme:
Durumu kötü maalesef. Enerjisi tükenmek üzere. Yarın veterinerden enroflaksasin bulamazsanız amoksisilin etken madeli bir antibiyotik alın. Eczaneden de denflor probiyotik alın. İlacı alır almaz ağzına bir damla damlatın suyuna da yarım suluğa ( 50 ml suya ) 6 damla damlatın 3 gün 6 damla sonraki günler 4 damla olacak şekilde 7 tam gün tedavi sürecek. Ayrıca aynı suya denflor saşesinin 1/4'ünü katın her gün.

Durumu kötü maalesef. Enerjisi tükenmek üzere. Yarın veterinerden enroflaksasin bulamazsanız amoksisilin etken madeli bir antibiyotik alın. Eczaneden de denflor probiyotik alın. İlacı alır almaz ağzına bir damla damlatın suyuna da yarım suluğa ( 50 ml suya ) 6 damla damlatın 3 gün 6 damla sonraki günler 4 damla olacak şekilde 7 tam gün tedavi sürecek. Ayrıca aynı suya denflor saşesinin 1/4'ünü katın her gün.
Hocam veterinerler kendisi bakmadan hiçbir şekilde ilaç vermiyorlar
Bu amoksisilin etken maddeli antibiyotik ne alabilirim?
Kuşum kursak mantarı değil mi? Aşağı yukarı videodakinden daha fazla hareket yaptığı da oluyor. Bakteriyel bir tedavi mi uygulayacağız? Tam olarak hastalığı nedir lütfen söyler misiniz?
Ben şuan kahroldum yem yediği etrafıyla ilgilendiği için durumunun böyle kötü olduğunu anlamadım.

Son düzenleme:
Kuşum kursak mantarı değil mi? Bakteriyel bir tedavi mi uygulayacağız? Tam olarak hastalığı nedir lütfen söyler misiniz?
Ben şuan kahroldum yem yediği etrafıyla ilgilendiği için durumunun böyle kötü olduğunu anlamadım.

Hocam bu sabah uyandı yem yedi su içti çok az kalamar kemiğine baktı sonra videodaki hareketi yapmaya başladı. Bu hareketi 2 yaşından beri arada yapıyor arada bırakıyor.

Kuşum kursak mantarı değil mi? Aşağı yukarı videodakinden daha fazla hareket yaptığı da oluyor. Bakteriyel bir tedavi mi uygulayacağız? Tam olarak hastalığı nedir lütfen söyler misiniz?
O zaman eczanedenbaktrim alın ama onun için de reçete isterler. Kuş cocsidioz hastalığına yakalanmış. Veterinerden ilaç alacaksanız Tetramezhatine veya sulphamezathine veya baycox alın. Dışkıya tekrar baktım ilaç fikrim değişti.

Geri