Kursakta kalıcı olmayan ani şişme ve sönme

Esmaozvrlts

Yeni Üye
Merhaba iki yıl önce bir muhabbet kuşu sahiplendim. Kuşum bir yılın sonunda kilo kaybetmeye başladı. Ağzı kokuyordu, araştırdım kursak mantarı imiş. Bulunduğum bölgede veterinere götürdüm anlamadı. YouTube’dan izleyerek ve buradaki yorumlardan Triflucan vermeye başladım. Kendisini toplar gibi oldu her defasında başa döndük. Çok iyi bakıp üzerine titrememe rağmen iyileşmedi bir türlü. Bundan iki ay önce ağız kapama hızlandı. Ağız kokusu tekrar etti. Yine Triflucan’a başladım; fakat hiç etkisi olmadı. Aynı zamanda kafeste oyuncağı vardı ve oyuncağın onu uyardığını ve gelen sıvının iltihaplı olduğunu farkettim. Makattan(kloak) akıntı uyarılınca geliyordu normalde iltihap yoktu ama uyarma olduktan sonra gelen sıvı hep iltihaplıydı, bir ay boyunca geçmedi. Sadede gelecek olursam antibiyotik verdim. Ne enfeksiyon için işe yaradı ne de kursak mantarı geçti. Üstüne üstlük ilaç içmeyi reddettiği için de zar zor damla damla veriyordum ilaçları. Antibiyotik uygulamasının ikinci gününde fark ettim ki kursak şişiyor. Normalde bir şey yok ama ani bir şey olup heyecanlanınca kursağı şişiyor. Dişi kuş ile kafesi ayırdım onu görünce heyecan yapıyor şişiyor. Neden olduğunu bilmiyorum lütfen bana yardımcı olun. Onu kaybetmek istemiyorum. Hava kesesine zarar gelmemiş olsun. 😔😔😔

Kuşun güncel videosunu video sesi açık olacak şekilde paylaşın, son yaptığı birkaç dışkının fotosunu da flaşsız net şekilde çekip paylaşın.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube

İlaçları nasıl kullandığınızı kaç gün kullandığınızı da belirtin detaylı.

Video: https://streamable.com/h18tle
Fotoğraf: https://hizliresim.com/la4kgft

bir yıldır ara ara Triflucan kullandım düzeldi gibi oldu tekrar zayıflamaya başladı. İki ay önce makattan uyarılınca iltihap geldi.kafesten oyuncaklarını ve uyaran her şeyi kaldırdım. Ornitab kullandım. Sonrasında da 4 in 1 Mix. Kullandım ondan sonra da yine iyileşti. Bunu da veteriner önerdi ama öylesine ezber bir şey şöyledi. Ornitab antibiyotik demişti, bir hafta önce yine uyarıldı ve makattan(kloak) iltihap gelince kendi inisiyatifimle kullanırsam belki iyi gelir dedim. Muhabbet kuşum çok agresif oluyor ilaç konusunda kendisini çok kastı ve iki gün boyunca verdim ama zorladı bayağı. Üçüncü gün sabah geldiğimde elime aldım göğsü hava doluydu. Yastık gibi şişmişti. Korktum geri kafese koydum. Sonra indi şişlik, bariz anlaşılıyordu. Gözle görülür fark vardı. Bugün dört gün oldu. Şişlik hala heyecanlandığında ve çok hareketli olduğunda şişiyor. Videoda da görülüyor.

Dışkılar ne zamandan beri siyaha yakın koyu. Uzın süredir böyle mi ara ara koyulaşıp geçiyor mu?

Geri