Esmaozvrlts
Yeni Üye
Merhaba iki yıl önce bir muhabbet kuşu sahiplendim. Kuşum bir yılın sonunda kilo kaybetmeye başladı. Ağzı kokuyordu, araştırdım kursak mantarı imiş. Bulunduğum bölgede veterinere götürdüm anlamadı. YouTube’dan izleyerek ve buradaki yorumlardan Triflucan vermeye başladım. Kendisini toplar gibi oldu her defasında başa döndük. Çok iyi bakıp üzerine titrememe rağmen iyileşmedi bir türlü. Bundan iki ay önce ağız kapama hızlandı. Ağız kokusu tekrar etti. Yine Triflucan’a başladım; fakat hiç etkisi olmadı. Aynı zamanda kafeste oyuncağı vardı ve oyuncağın onu uyardığını ve gelen sıvının iltihaplı olduğunu farkettim. Makattan(kloak) akıntı uyarılınca geliyordu normalde iltihap yoktu ama uyarma olduktan sonra gelen sıvı hep iltihaplıydı, bir ay boyunca geçmedi. Sadede gelecek olursam antibiyotik verdim. Ne enfeksiyon için işe yaradı ne de kursak mantarı geçti. Üstüne üstlük ilaç içmeyi reddettiği için de zar zor damla damla veriyordum ilaçları. Antibiyotik uygulamasının ikinci gününde fark ettim ki kursak şişiyor. Normalde bir şey yok ama ani bir şey olup heyecanlanınca kursağı şişiyor. Dişi kuş ile kafesi ayırdım onu görünce heyecan yapıyor şişiyor. Neden olduğunu bilmiyorum lütfen bana yardımcı olun. Onu kaybetmek istemiyorum. Hava kesesine zarar gelmemiş olsun.